Mali grad

Slovesnost ob prevzemu novega gasilskega vozila PGD Gozd

11.08.2012

 

Pozno popoldan se je župan Marjan Šarec udeležil slovesnosti ob prevzemu novega gasilskega vozila PGD Gozd, ki je tipizirano kot GVM-1 (Citroen Jumper).

Predsednik PGD Gozd Janez Zavasnik je ob prevzemu novega gasilskega vozila GVM-1(Citroen Jumper) povedal nekaj besed o zgodovini voznega parka PGD Gozd. Nato pa dodal, da je društvo v namen prevoza moštva, zlasti mladine, kupilo rabljeno vozilo Citroen Jumper, letnik 2006, ki so ga danes tudi uradno prevzeli. S pomočjo botrov in donatorjev so vozilo prenovili in mu nadeli gasilske barve. »Brez botrov, donatorjev in krajanov, novega vozila verjetno še nebi bilo, zato vsem iskrena hvala. Na pomoč!«, je na koncu še dodal predsednik Zavasnik.

Župan Marjan Šarec je ob tej priložnosti spomnil na dogodke izpred štirih let. »Ni bilo lahko. Bilo je precej težko in na trenutke brezizhodno. A ker imamo gasilci široko srce, smo tudi takrat sledili svojemu poslanstvu. Gasilstvo ni prostočasna dejavnost, ampak je način življenja. Ni pomembna ura ali kakšno je vreme, sneg, dež, led ali neznosna vročina (kar v teh dneh doživljajo naši kolegi na Primorskem), mi gremo in tudi reklo pravi, »ne boj se za pomoč, mi bdimo dan in noč«. To se je pokazalo takrat. Upam, da tukaj na Gozdu tega ne bo več potrebno doživeti. Danes po štirih letih pa slovesno, gasilci PGD Gozd, prevzemate vozilo za prevoz moštva. Vaše prejšnje vozilo (TAM 122) ne zadostuje standardom za prevoz moštva, mladine in otrok. Vaše društvo je po planu nabave novega vozila predvideno za leto 2018. To se zdi oddaljeno, ampak čas hitro teče in verjamem, da bomo skupaj dočakali dan, ko boste prevzeli novo gasilsko cisterno«. Na koncu je poudaril pomembnost človeškega dejavnika pri zaščiti in reševanju ob naravnih in drugih nesrečah, vsem pa iskreno čestital in novemu gasilskemu vozilu zaželel mnogo srečnih kilometrov.

Sledila je svečana podelitev priznanj in državnega odlikovanja ter podelitev značke za dolgoletno delo. Župnik mag. Pavel Pibernik je še blagoslovil novo vozilo PGD Gozd.

Za popestritev gasilskega dogodka je poskrbela Mažoretna skupina Veronika in Mestna godba Kamnik.

Botri: Dušan Papež, Občina Kamnik, KS Črna, Agrarna skupnost Gojška planina, Jožef Sodnik, Janez in Marjeta Golob, Frančiška Osolnik in Marko Poglajen. Donatorji: Andrej Omovšek, Joži in Lojze Spruk, Marko in Branka Tomc ter Edo Podgoršek.

Z gasilskim pozdravom »Na pomoč!« srečno vožnjo gasilke in gasilci PGD Gozd.


<< Nazaj | Novice