Mali grad

Slovesnost ob dnevu Rudolfa Maistra »Kamnik – Maistrovo mesto«

15.11.2011

 

Občina Kamnik in Zveza društev »General Maister« Vas vljudno vabita na slovesnost ob državnem prazniku, dnevu Rudolfa Maistra, ki bo v ponedeljek, 21. novembra 2011, ob 18. uri v Domu kulture Kamnik.

Na slovesnosti bodo podeljena spominska priznanja za zasluge pri ohranjanju spomina na generala Rudolfa Maistra, ki jih bodo letos prejeli Prostovoljno gasilsko društvo Unec za vzorno negovanje spomina generala Rudolfa Maistra (vse od leta 1934), gospod Nikolaj Pinterič, za ustanovitev in uspešno vodenje Društva general Maister Kamnik in gospod Rudi Vouk, odvetnik iz Dobrle vasi iz avstrijske Koroške, za prizadevanja ob postavitvi 71-tih dvojezičnih tabel na južnem Koroškem. 

Slavnostni govornik na slovesnosti bo župan Marjan Šarec, predstavniki Društva general Maister Kamnik pa bodo razvili prapor v počastitev 7-letnice delovanja. 

V kulturnem programu bodo nastopil Pevski zbor Šolskega centra Rudolfa Maistra Kamnik, gledališka skupina Rudolfi ŠCRM Kamnik, Moški pevski zbor DKD Solidarnost in kvartet GRM

Pred slovesnostjo v Domu kulture Kamnik bo župan Marjan Šarec skupaj s predsedniki veteranskih organizacij ob 17. uri pred spomenik Rudolfa Maistra položil venec in se poklonil velikemu rojaku in borcu za severno mejo.


<< Nazaj | Novice