Mali grad

Slovesnost ob 30-letnici delovanja gasilcev iz Šmarce

17.05.2013

 

V prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Šmarca je včeraj potekala slovesnost ob 30-letnici delovanja društva, na katerem so predstavili zgodovinski razvoj in poslanstvo društva.

Slovesnosti so se poleg članov udeležili župan Marjan Šarec, predstavnik Gasilske zveze Slovenije in Gasilske zveze Kamnik, poveljnik Civilne zaščite, predsednik KS Šmarca in predstavniki sosednjih gasilskih društev.

Župan Marjan Šarec je vsem gasilcem in gasilkam PGD Šmarca čestital ob 30-letnici delovanja društva, katerega aktivni član je tudi sam. Pohvalil je dobro delo in razvoj društva ter zaželel še veliko uspeha pri nadaljnjem razvoju. Dodal je, da bo v prihodnje potrebno v gasilstvu dati poudarek na zavedanju odgovornosti poslanstva javne gasilske službe, usposobljenosti in opremljenosti prostovoljnih gasilcev. Delo gasilcev se je v zadnjih letih močno spremenilo, zahtevnost in število intervencij je vse večje, kar zahteva strokovnost pri delu, saj so lahko posledice pri opravljanju prostovoljnega dela lahko včasih tudi hude. Zelo pomemben je duh, volja in motiv gasilcev, ki želijo nesebično pomagati sočloveku v nesreči, pri čemer je največje plačilo za njihovo delo »iskrica upanja v očeh sočloveka«.


<< Nazaj | Novice