Mali grad

Slovesna podelitev priznanj in nagrad ob svetovnem dnevu Civilne zaščite

05.03.2013

 

Popoldan je v dvorani Narodnega doma v Logatcu potekala slovesna podelitev priznanj in nagrad ob svetovnem dnevu Civilne zaščite, ki se je je udeležil tudi župan Marjan Šarec.

Prvi marec je mednarodni dan Civilne zaščite. To je trenutek, ko ozavestimo aktivnosti in dejavnosti, s katerimi želimo in poizkušamo preprečevati vse, kar bi nas ogrožalo in pomagamo, ko se nesreča zgodi. Še vedno nas opominja narava, da premalo storimo zanjo. Tudi naravna nesreča, poplave v novembru 2012, je opozorilo, da nesreča ne izbira svojih poti. Leto 2012, ki je pravkar zaprlo vrata, je tudi v naši občini zapustilo popisan list dogodkov, nesreč, ukrepov in aktivnosti, še posebej na področju sanacije in odpravljanja posledic škode zaradi zemeljskih plazov ter na vodotokih.

Na osrednji regijski slovesnosti ob dnevu Civilne zaščite, ki je potekala v Narodnem domu v Logatcu so priznanja Civilne zaščite med posamezniki prejeli predstavniki reševalnih enot, organizacije ter posamezniki za požrtvovalno in uspešno opravljanje nalog zaščite in reševanja ter za sodelovanje pri odpravljanju posledic poplav v novembru 2012.

V počastitev praznika Civilne zaščite, predvsem pa z zahvalo vsem, ki so s svojimi dejanji že prispevali k uresničevanju ciljev - preprečevanja, pripravljenosti, reševanja in pomoči ter z odstranjevanjem posledic naravnih nesreč - so bila na današnji regijski prireditvi podeljena priznanja Civilne zaščite.

Tako so bronasti znak Civilne zaščite prejeli naslednji predstavniki CZ Kamnik, Društva Gorske reševalne službe Kamnik in gasilcem PGD Kamnik:

Vsem nagrajencem je iskreno čestital tudi župan Marjan Šarec in se jim zahvalil za njihovo nesebično pomoč in požrtvovalnost.


<< Nazaj | Novice