Mali grad

Slovesen prevzem novega gasilskega vozila GVM-1 v Zg. Tuhinju

28.06.2014

 

V petek, 27. junija 2014, je v Zg. Tuhinju potekala velika gasilska parada s prevzemom novega gasilskega vozila za prevoz moštva GVM-1. V paradi je sodelovalo preko 100 gasilcev in gasilk iz GZ Kamnik in Komenda, gasilska mladina, praporščaki, konjenik s slovensko zastavo. Nastopila je tudi Mestna godba Kamnik z mažoretkami.

Gasilske slovesnosti so se udeležili župan Občine Kamnik Marjan Šarec, poslanec DZ RS mag. Matej Tonin, podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar, predsednik GZ Kamnik Marjan Semprimožnik ter predsednik KS Tuhinj Dejan Bajde. Blagoslov vozila je opravil tuhinjski župnik Nikolaj Štolcar.

Zadnja leta je imelo PGD Zg. Tuhinj potrebo po nakupu novega vozila za prevoz moštva, saj orodno vozilo šteje že kar 27 let in tako ni več kos sodobnim zahtevam glede varnega prevoza oseb. Poudarek je seveda tudi na primerni opremljenosti za posredovanje ob intervencijah.

Novo vozilo, ki so ga prevzeli, je znamke Volkswagen, opremljeno s 4-kolesnim pogonom in bo prav prišlo na hribovitem terenu in ob vseh vremenskih razmerah.

Tuhinjski gasilci, so veseli, da so uresničili svoj dolgo načrtovani cilj. Seveda pa jim je to uspelo po zaslugi zvestih krajanov, donatorjev in botrov. Največji del sredstev je bilo darovanih prav s strani krajanov Krajevne skupnosti Tuhinj. Gre za pomembno prelomnico, ki bo zabeležena z velikimi črkami v več kot 100 letno tuhinjsko gasilsko zgodovino.

Predsednik PGD Zg. Tuhinj Matjaž Bajde je med drugim povedal tudi, da »tok časa neizmerno teče, doživljamo različne preizkušnje in situacije, a vendar gasilci smo vedno pripravljeni v službi ljudstva. Gremo znova in znova naprej – v želji po pomoči ljudem, v želji po uspehih in novih dosežkih.«

Ostali visoki gostje so pohvalili zavzetost in pogum domačih gasilcev ter jih zaželeli veliko uspeha ter varnih kilometrov še naprej.

Vir: PGD Zg. Tuhinj


<< Nazaj | Novice