Mali grad

Slovesen prevzem in blagoslovitev sodobnega intervencijskega vozila v Šmarci

27.08.2011

 

Popoldne je v Šmarci potekala velika gasilska slovesnost ob slovesnem prevzemu in blagoslovitvi sodobnega intervencijskega vozila PGD Šmarca, GVC – 16/25, na katerega so šmarski gasilci čakali že več let. Slovesnost se je začela s slovesno gasilsko parado čez Šmarco, v kateri so poleg gasilcev različnih krajevnih PGD (med njimi tudi praporščaki) sodelovali tudi konjeniki, narodne noše in Mestna godba Kamnik.

 

Podvozje intervencijskega gasilskega vozila predstavlja MAN TGM 15.290 BL DOKA, ki so ga kupili konec lanskega leta. Pred mesecem dni pa je to podvozje dobilo tudi nadgradnjo in pripadajočo opremo. Prednost novega vozila v primerjavi z dosedanjim je v tem, da ima novo vozilo cisterno za vodo, ki jo bodo lahko gasilci pripeljali neposredno na kraj požara, kabino za 7 oseb, črpalko, stolp z reflektorji za osvetlitev terena in drugo. 

 

Cena vozila znaša skupaj okoli 160.000 evrov; samo podvozje je stalo okoli 70.000 evrov. Denar je zagotovila občina Kamnik iz redno predvidenih proračunskih sredstev za nakup intervencijskih vozil, PGD Šmarca in krajani. Med njimi naj izpostavimo botra novega vozila, ki sta prispevala največ: podjetje Menina, d.d. in Elektronček d.d..

 


Besedilo in fotografije: Damjan Hančič, www.kamnican.si


<< Nazaj | Novice