Mali grad

Slovensko društvo Hospic – območni odbor Gorenjska

15.02.2011

 

"Neradi govorimo o smrti, pa vendar je del našega življenja in se ji nihče ne more izogniti. Prav zaradi izrivanja misli iz pogovora o smrti je naša stiska toliko večja, ko se z njo soočimo, bodisi ko umirajo ljudje, ki jih imamo radi, ali ko umiramo sami. Govoriti o smrti pomeni pravzaprav govoriti o življenju. Da bi lepše in polnejše živeli, ne smemo izrivati nečesa, kar spada k življenju, še prav posebno ne smrti.
Vabim vas, da si ogledate spletno stran o hospicu. Vsi, ki delamo pri hospicu, se neprestano učimo od življenja, od bolnikov in od njihovih svojcev, pa tudi njihovih spremljevalcev. Želimo, da bi se nam pridružili v kar največjem številu, kajti tako bomo lahko čim več ljudem omogočili, da bo kakovost njihovega življenja do zadnjega trenutka kar največja."

Metka Klevišar, dr. med.
ustanoviteljica društva

Prav besede Metke Klevišar, dr. med., naše ustanoviteljice, so nas leta 2000 spodbudile, da smo ustanovile na Jesenicah iniciativni odbor za ustanovitev območnega odbora hospic za zgornjo Gorenjsko. Po dveh letih dela, ko je bilo potrebno na raznih predavanjih predstaviti delo hospica, "usposobiti" prostovoljke in pridobiti ustrezne prostore, je bil po sklepu upravnega odbora Slovenskega društva hospic Ljubljana ustanovljen Območni odbor zgornja Gorenjska s sedežem na Jesenicah. Na krajši otvoritveni kulturni slovesnosti smo 9. maja predstavili delo hospica.

Drugo leto bomo praznovali  10. obletnico obstoja.  Prostovoljci se srečajo vsako leto in takrat prejmejo najzaslužnejši priznanje.

ZADOLŽITVE V ODBORU DRUŠTVA

Predsednica OO GORENJSKA: Mira Stušek
Vodja prostovoljcev: Stana Krebs Pintar
Koordinatorka za program žalovanja: Jelka Treven

DEJAVNOST DRUŠTVA

SEDEŽ DRUŠTVA

Območni odbor Gorenjska ima sedež na Gorenjski cesti 25, v Radovljici.     

KDAJ NAS LAHKO OBIŠČETE OZIROMA POKLIČETE

V  prostorih našega društva; na Gorenjski cesti cesti 25, v Radovljici, nas lahko obiščete osebno (po predhodni najavi) ali pokličete po telefonu: 04/ 532 51 40.

V primeru,  da potrebujete našo pomoč ali svetovanje pri svojem hudo bolnem svojcu ali osebni razgovor v času žalovanja, pokličite na številko:  051 /416 421.

ČLANSTVO V NAŠEM DRUŠTVU

V naše društvo se lahko včlani vsakdo. Članarina za upokojence in študente je 15 evrov letno, za redno zaposlene pa 27 evrov. Polovico članarine je namenjeno območnim odborom, drugi del pa za stroške biltena Hospic, ki izide štirikrat letno in ga prejmejo vsi člani društva.

LITERATURA,  KI JE NAPRODAJ

Na bilten Hospic , ki izide štirikrat letno se lahko naročijo tudi nečlani. Letna naročnina je 30 evrov. Poleg tega imamo trenutno za prodajo naslednje knjige oziroma brošure:

naslov                                                   cena z   DDV                                                                                                                 

Tu sem zato, da vam pomagam      15, 00 EUR

 

Zadnji tedni in dnevi                         10, 00  EUR

 

Prijateljevanje s smrtjo                       5, 00 EUR              

 

Metulji otrok                                      20, 00 EUR

 Ljubezen in žalost                              17,90 EUR 

SLOVENSKO DRUŠTVO HOSPIC
Gosposvetska cesta 9, 1000 LJUBLJANA

 
   

 

naslov:

Slovensko društvo Hospic - območni odbor Gorenjska
Gorenjska 25
4240 Radovljica

telefon:

04/532 51 40, GSM: O51/ 416 421

   

e-pošta:

hospic.go@siol.net

splet:

www.drustvo-hospic.si


<< Nazaj | Novice