Mali grad

Slovenija kot golfska destinacija prejela ugledno mednarodno nagrado, priznanje pomembno tudi za Kamnik

12.11.2014

 

Zadnje dni oktobra je v bližini jezera Como, v Italiji, potekal Mednarodni sejem potovalne golf industrije, eden najpomembnejših poslovnih dogodkov potovalne golf industrije v svetovnem merilu (International Golf Travel Market – IGTM). Mednarodno združenje organizatorjev potovanj za golf je v okviru gala zaključnega dogodka Sloveniji podelilo prestižno nagrado za najbolj obetavno golf destinacijo za leto 2015 - Undiscovered Golf Destination of the Year 2015. Mednarodna nagrada je izjemnega pomena tudi za kamniško turistično destinacijo, saj imamo Golf Arboretum, enega od najlepših igrišč v Sloveniji.

Nagrada za najbolj obetavno golfsko destinacijo se podeljuje enkrat letno v okviru Mednarodnega sejma potovalne golf industrije, in sicer v sklopu prestižnih nagrad, s katerimi želi Mednarodno združenje organizatorjev potovanj za golf izpostaviti dosežke že uveljavljenih in obetavnih golfskih destinacij v svetovnem merilu. Prejemnike nagrad izglasuje 150 članov Mednarodnega združenja golfskih novinarjev in piscev, ki je del Mednarodnega združenja organizatorjev potovanj za golf. Med nominiranimi destinacijami na podlagi različnih kriterijev izberejo tisto destinacijo, ki predstavlja »neodkriti biser« med svetovnimi golfskimi destinacijami ter ima kakovostno golfsko ponudbo, atraktivna golfska igrišča ter možnost obiskovanja tečajev za bolj ali manj izkušene igralce.

Tokrat so med uveljavljenimi svetovnimi destinacijami na področju golfa izbrali prav Slovenijo, kar je veliko priznanje in pomemben korak naprej pri pozicioniranju Slovenije kot golfske destinacije globalno. S prejeto nagrado je namreč Slovenija pritegnila pozornost mednarodne strokovne javnosti ter članov Mednarodnega združenja organizatorjev potovanj za golf, ki bodo želeli iz prve roke spoznati Slovenijo kot turistično in golfsko destinacijo, da jo bodo v prihodnje lahko vključili v svoje programe.

Dejan Ljubenović, predsednik Združenja golf igrišč Slovenije in direktor Golf Arboretuma je glede prejete nagrade dejal: » Gre za plod dolgoletnega truda vseh slovenskih golf igrišč. Nadgrada nam izjemno veliko pomeni in s tem smo zagotovo naredili velik korak pri razvoju slovenske golf industrije. Slovenija in z njo tudi Kamnik se je na ta način pomembno umestila na evropski oziroma celo svetovni zemljevid golfskega turizma.«

Trenutno Slovenijo v največjem številu obiskujejo golfisti iz bližnjih držav Italije, Avstrije in Nemčije, v zadnjih letih pa se povečuje tudi število golfistov iz Skandinavije, še posebej iz Švedske in Finske.

Vir: Golf zveza Slovenije


<< Nazaj | Novice