Mali grad

Slikarska razstava »Zgodbe na krilih planinskega orla« v Gostilni Pod žičnico

22.09.2015

 

V Gostilni pod žičnico je v soboto, 19. septembra 2015, potekala otvoritev slikarske razstave pod imenom »Zgodbe na krilih planinskega orla« Kamničanke Brede Capuder.

Obiskovalci so si lahko ogledali portrete ljudi, ki so bili v preteklosti in so še danes pomembni za življenje, delo in razvoj na Veliki planini. Vlasto Kopač, Turkova Kati, Debevčeva Zefa, Preskarjev Andrej, Peter Erjavšek in Rezka Mali so tisti, ki so zaslužili posebno pozornost avtorice, da jih je s pasteli upodobila v portretih.

Pred otvoritvijo razstave je zbrane nagovoril direktor Velike planine d.o.o. Leon Keder, ki se je avtorici zahvalil za idejo in povedal, da bodo razstave postale stalnica v prostori gostilne v Kamniški Bistrici. Nekaj o zgodovini in življenju pastirjev na „Pvanin“ je povedala Sabina Romšak iz Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik, besedo pa sta imela tudi Rezka Mali, dolgoletna pastirica z Gojške planine in ena redkih, ki še izdeluje trniče in Peter Erjavšek, pastir, ki je povedal, da čas na planini ni pastirjev gospodar.

Razstava, ki je požela veliko zanimanja med prisotnimi, bo na ogled vse do 30. oktobra.

Besedilo in fotografije: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice