Mali grad

Slavnostno odprtje prenovljenega Kulturnega doma na Lazah

02.04.2010

 

V KS Tuhinj včeraj uradno odprli vrata prenovljenega kulturnega doma. Ob tem potekala »okrogla miza« o kulturnih možnostih v občini. 

Na Občini so v lanskem letu pričeli z obnovo kulturne dvorane na Lazah, prostorov za garderobe in sanitarij. Povsem prenovljena in veliko bolj funkcionalna dvorana je tako včeraj odprla svoja vrata in razveselila v prvi vrsti številne okoliške prebivalce, kot tudi širše. Občina je za obnovo v skupnem namenila 74 000 evrov.

»Zavedamo se, kako pomembno vlogo imajo kulturna društva za lokalne skupnosti, zato smo samo v zadnjih štirih letih namenili proračunska sredstva v višini dobrih 500 000 evrov za obnovo kulturnih domov v občini« je ob uradnem odprtju dejal župan Anton Tone Smolnikar. »Ob tem pa je pomembno, da so pri vseh projektih sodelovala tudi vodstva krajevnih skupnosti in posamezniki« še dodaja župan. 

Na včerajšnji uradni otvoritvi sta spregovorila tudi predsednik KS Tuhinj Marko Kodra in predsednik Kulturnega društva Tuhinj Matjaž Gorjan, ki sta izrazila zadovoljstvo, da kulturni dom ponovno odpira vrata ter se zahvalila za pomoč Občini Kamnik ter nekaterim posameznikom, ki so po svojih močeh prispevali k opremljanju doma. Slavnosti trak sta v nadaljevanju prerezala župan Anton Tone Smolnikar in predsednik KS Tuhinj Marko Kodra.

   

Prenovljene dvorane so se razveselili tudi člani Kulturnega društva Tuhinj, katerih gledališka skupina sodi med najbolj aktivne v občini. V lanskem letu so navdušili s predstavo »Avdicija«, s katero so gostovali na festivalu Kamfest, letos pa nastopajo z novo predstavo »Niti tat ne more pošteno krasti«.

Po uradnem odprtju je sledila okrogla miza o »kamniških kulturnih možnostih«, ki sta jo povezovala Goran Završnik (Dom kulture Kamnik) in Tone Ftičar (JSKD Kamnik). Na pogovoru je, poleg predstavnikov kulturnih domov in društev, sodeloval tudi podžupan Brane Golubovič, tema pogovora pa je največkrat nanesla na vprašanja, kako povezati društva znotraj občine, ter kako privabiti več ljudi nazaj v dvorane. Vsi prisotni so se strinjali, da je večje povezovanje kulturnih domov in društev nujno potrebno, k temu pa jih je spodbudil tudi podžupan, ki jim je med drugim predlagal ustanovitev zveze društev. V letu 2011 pa bi lahko, po besedah podžupana, v proračunu zagotovili sredstva za upravljanje domov, kot je to urejeno na področju športnih objektov.

Občina v letošnjem letu nadaljuje z obnovo kulturnega doma v Motniku, sredstva pa so namenjena tudi za obnovo kulturnega doma v Špitaliču ter v Šmartnem.

Fotogalerija

     

<< Nazaj | Novice