Mali grad

Slavnostno odprtje 6. evropskega ekipnega klubskega pokala v lokostrelstvu

06.09.2013

 

Konec tedna bo na Stadionu prijateljstva v Mekinjah velik lokostrelski dogodek, ki ga v Kamniku še ni bilo. V naše mesto prihajajo lokostrelci in lokostrelke, ki so se, ali pa se še vedno, uvrščajo v sam vrh tako evropskega kot tudi svetovnega lokostrelstva. Zvečer je 6. evropski ekipni klubski pokal slavnostno odprl župan Marjan Šarec.

Evropska lokostrelska zveza je organizacijo tekmovanja zaupala prizadevnim organizatorjem Lokostrelskega kluba Kamnik. Tekmovanje bo potekalo samo v disciplini ukrivljeni lok, za ženske in moške klubske ekipe. Gostili bodo ekipe iz 7 evropskih držav, in sicer iz Francije, Italije, Nemčije, Španije, Poljske, San Marina in Turčije. Slovenijo bodo zastopali člani Lokostrelskega Kluba Kamnik.

V prenovljeni dvorani Doma kulture Kamnik je zbrane pozdravil predsednik Lokostrelskega Kluba Kamnik Janez Čirič, sledila je predstavitev sodelujočih klubov, nato pa je župan Marjan Šarec naznanil začetek pokala. »Hvala ker ste prišli v naše srednjeveške mesto, ko pri nas poteka festival oblačilne dediščine in tradicije. Spoštovani gostje, z velikim veseljem odpiram to tekmovanje. Želim vam uspeha, dobrih, mirnih in napetih trenutkov, predvsem pa napetih lokov in naj puščice nese v pravo smer!«

Za kulturno popestritev so poskrbeli plesalci plesnega kluba MIKI in plesne skupine ŠINŠIN. S strelom Gašperja Štrajharja, enega najbolj uspešnih članov Lokostrelskega Kluba Kamnik,iz razdalje 5 metrov v tarčo, se je tako klubski pokal tudi uradno začel.

Vse o velikem lokostrelskem dogodku si lahko ogledate na uradni spletni strani6. evropskega ekipnega klubskega pokala. Vljudno vabljeni tako k ogledu tekem kot tudi k ogledu zaključka pokala, ki se bo na Stadionu prijateljstva v Mekinjah potekalo v nedeljo, 8. septembra 2013, ob 12. uri. Priznanja najboljšim bosta podelila predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek in župan Marjan Šarec.

Srečno in uspešno tekmovanje vsem lokostrelkam in lokostrelcem!


<< Nazaj | Novice