Mali grad

Slavnostni ponovoletni sprejem odbojkarskega kluba Calcit Volleyball

19.01.2011

 

V Poslovni oazi Gospodarske zbornice Slovenije v Ljubljani je včeraj potekal slavnostni ponovoletni sprejem odbojkarskega kluba Calcit Volleyball Kamnik. Sprejema sta se udeležila tudi minister za šolstvo in šport, dr. Igor Lukšič in župan občine Kamnik, Marjan Šarec.

Klub Calcit Volleyball Kamnik je s svojimi preko 250 aktivnimi člani največji odbojkarski klub v Sloveniji. Poleg uspehov v igri se ponaša tudi z letno organizacijo odbojkarskega tabora na Krku, ki se ga udeleži veliko število najmlajših nadebudnih odbojkarjev. Klub vodi Upravni odbor na čelu katerega je Gregor Hribar, hkrati predsednik, trener, vodja strokovnega dela in športni direktor. Vsestranskost in pripadnost tako klubu kot ljubiteljstvu do odbojke kažejo tudi vsi preostali člani med katerimi je tudi Franci Kramar, edini zaposleni v odbojkarskem klubu Calcit.

Na sprejemu so predstavili dosežke in aktivnosti kluba v preteklem letu ter načrte za prihodnost skupaj z akcijo »Podaj žogo«, skozi katero želijo priskočiti na pomoč otrokom s posebnimi potrebami Osnovne šole 27. julij iz Kamnika. Z izkupičkom od prodaje slik, ki so jih otroci narisali prav za to priložnost, bo ravnateljica šole Jasna Lampe poskrbela za izboljšanje obšolskih dejavnosti in učnih pogojev, nekaj sredstev pa bodo namenili za šolo v naravi in opremo trim kabineta.

Širitev športnega duha med mladimi in mladimi po duši sta v svojih govorih poudarila tudi minister za šolstvo in šport, dr. Igor Lukšič in župan občine Kamnik, Marjan Šarec. Slednji je čestital generalnemu sponzorju odbojkarskega kluba, podjetju Calcit d.o.o. za njihovo razumevanje drugačnih in vsesplošno spodbujanje športa. »Občina je zelo ponosna na podjetje Calcit, ki je eden izmed nosilcev dogajanja in razvoja v Kamniku« in dodal, da bo Občina ohranila posluh za šport in se trudila zagotoviti prepotrebno športno dvorano v Kamniku.


<< Nazaj | Novice