Mali grad

Slavnostni koncert Glasbene šole Kamnik

30.03.2012

 

Včeraj zvečer se je podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar udeležila Slavnostnega koncerta Glasbene šole Kamnik posvečenega spominu na našega rojaka, borca za severno mejo, generala Rudolfa Maistra.

V počastitev našega rojaka in borca Rudolfa Maistra so koncert pripravili učenci različnih razredov instrumentalno - glasbenih smeri in plesne pripravnice Glasbene šole Kamnik, zahvala pa gre vsekakor tudi njihovim mentorjem. Profesorica Ana Smrtnik je poskrbela za samo organizacijo in vodenje koncerta, na katerem se je zvrstilo 15 točk kamniških mladih glasbenikov, ki so nastopili solistično, v duetu, kvartetu in zboru. 

Zbrane je najprej pozdravila ravnateljica Glasbene šole Kamnik Darka Skalar, nato pa k besedi povabila podžupanjo mag. Julijano Bizjak Mlakar, ki je spregovorila o pomenu našega rojaka, pesnika, slikarja in generala Rudolfa Maistra za občino Kamnik in za Slovenijo. Vodstvu, mentorjem in učencem Glasbene šole Kamnik je izrekla priznanje za kakovostno delo, ki ga opravljajo kljub prostorski stiski, s katero se šola sooča zadnjih šestnajst let.

Četrtkov glasbeni večer je bila vsekakor lepa dopolnitev k občinskemu prazniku in počastitev našega generala Rudolfa Maistra. 


<< Nazaj | Novice