Mali grad

Slavnostna podelitev priznanj in cvetja diamantnim, bisernim in zlatim parom

14.06.2021

 

Slavnostna podelitev priznanj in cvetja diamantnim, bisernim in zlatim paromŽupan Matej Slapar se je v petek, 11. junija 2021, udeležil slavnostne podelitve priznanj diamantnim, bisernim in zlatim parom. Vsem jubilantom se je v gostišču Marjanca zahvalil za njihov vzor vztrajnosti, za vse kar so in še bodo naredili ter jim skupaj s predsednikom Društva upokojencev Kamnik Vinkom Polakom podelil priznanja in cvetje.

Najdaljši staž skupnega življenja so z diamantno obletnico slavili:Biserno poroko so praznovali:

Zlatoporočenci pa so bili:

Prireditev je povezovala Milena Brajer, ki je jubilante pozdravila in izrazila veselje, da so se udeležili praznovanja. Zaželela jim zdravja in izpolnitev želja ter jih spomnila na njihovo poročno zaobljubo, potem pa nadaljevala: »Po poroki so se začeli dnevi učenja strpnosti in potrpežljivosti. Romantično ljubezen je nadomestila poglobljena ljubezen, ki je temeljila na zaupanju in sprejemanju različnosti. Postali ste eno, kar pomeni, da ste si delili vse, kar imate (materialne dobrine, veselje, trpljenje, upanje in strah, uspehe in neuspehe, upanje in strah, otroke, vnuke in zdaj že pravnuke). Danes praznujete blišč te ljubezni

Nato je jubilante pozdravil predsednik Društva upokojencev Kamnik Vinko Polak, ki jim je zaželel, da se imajo še naprej radi, da ostanejo zdravi ter izrazil občudovanje do vseh zakonskih jubilantov.

Spoštovanje pa jim je izrazil tudi župan Matej Slapar: »Dragi zlati, biserni in diamantni poročenci, danes imamo dva razloga za veselje, saj smo se po dolgem času lahko skupaj dobili in upam, da smo uspeli epidemijo zajeziti, kot drugo pa to, da danes praznujete.« Ob tem je izrazil veselje, da je v družbi ljudi, ki predstavljajo temelj našega naroda. »To, da ste toliko časa zdržali skupaj, je spoštovanja vredno in nikakor ni samoumevno.« Vsem jubilantom je iskreno čestital in še poudaril, da so z razumevanjem, spoštovanjem ter prilagajanjem vzor vsem nam. 

Sledil je kratek kulturni program, ki so ga popestrile Ljudske pevke Predice in plesalci folklorne skupine Kamnik ter harmonikar Jože Jagodic.

VSEM JUBILANTOM ISKRENE ČESTITKE!


<< Nazaj | Novice