Mali grad

Slavnostna podelitev priznanj in cvetja diamantnim, bisernim in zlatim parom

13.12.2018

 

Slavnostna podelitev priznanj in cvetja diamantnim, bisernim in zlatim paromPodžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi se je popoldan udeležil slavnostne podelitve priznanj diamantnim, bisernim in zlatim parom. Skupaj s predsednikom Društva upokojencev Kamnik Vinkom Polakom je v gostišču Marjanca podelil priznanja in cvetje današnjim jubilantom.

Najdaljši staž skupnega življenja so z diamantno obletnico slavili:

Priznanja in cvetje so prejeli naslednji biserni pari:

Zlatoporočenci pa so bili:

Podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi je dejal: »Priznam, da imam v zakonu mnogo let manj izkušenj kot tukaj zbrani, a vem, da je v zakonski skupnosti vedno potrebno razumevanje, prilagajanje in dialog. Potrebno se je pogovarjati, iskati kompromise in iskati skupno pot, ki nas pripelje do cilja. Ta cilj je vsem neznan. Kdaj in kam bomo prišli ne vemo. A vendarle, če se prilagajamo drug drugemu, če zna partner partnerju prisluhniti in včasih tudi malo potrpeti, potem lahko pridete do takšnega jubileja, kot ga imate vi, danes zbrani. Mnogi med vami boste obudili spomin na vaš poročni dan, ki je bil veliko drugačen, kot so dandanes obeleženi poročni dnevi. Vaš poročni dan je bil z godcem v hiši, pri nevesti ali ženinu, brez gostilne, brez velikega števila svatov, brez lepe torte, a z mnogo lepšimi običaji, ki ne živijo več. Tisto, kar je najbolj vredno, pa je to, da ste držali skupaj. Iskrene čestitke ob vašem jubileju, želim vam mnogo lepih, srečnih let in tisto, kar je najbolj pomembno, dopolnjujte se še naprej.« Ob koncu pa se je zahvalil tudi Društvu upokojencev Kamnik in njegovemu predsedniku za dobro sodelovanje.

Za peto slovensko besedo so poskrbele Ljudske pevke Predice, za domače viže harmonikar Jože Jagodic, svečane trenutke veselja in radosti pa so s plesom popestril člani Folklorne skupine Kamnik.

 VSEM JUBILANTOM ISKRENE ČESTITKE!


<< Nazaj | Novice