Mali grad

Slavnostna podelitev priznanj diamantnim, bisernim in zlatim poročencem

09.12.2011

 

Društvo upokojencev Kamnik dvakrat letno organizira srečanje diamantnih, bisernih in zlatih poročencev in jim izroči priznanja. Tako so se danes ponovno zbrali v gostilni Pri Marjanci, kjer sta jim priznanja izročila predsednik Društva upokojencev Vinko Polak in župan Marjan Šarec.

 
   

Župan Marjan Šarec je vsem parom iskreno čestital za vztrajnost, potrpežljivost in zavedanje, da je najlepše, če imaš nekoga ob sebi, ki ti stoji ob strani, ki te ima rad, ti zaupa in ti oprosti morebitne napake.

Priznanja so dobili:

Diamantna poročenca: EMILIJA BURJA, rojena Merčun 22. avgusta 1922 in MARTIN BURJA, rojen 16. septembra 1920 v Vasenem,  sedaj živeča v Srednji vasi št. 1. Poročila sta se 9. novembra 1946, srečevala sta se na vasi, na poljih in se tam zaljubila. Najprej sta živela pri ženinih starših, potem pa sta sezidala svojo hišo v Srednji vasi. Zanimivo je, da sta sama izdelala opeko za svojo hišo in za hiše zidarjev iz ilovice-gline blizu toplega vrelca v Vasenem. Vsi otroci ju radi obiskujejo in jima radi pomagajo. Mama Emilij zelo rada dela na vrtu, oče Martin pa še zelo rad prinese kaj iz trgovine.

 

Biserni par: JERAN FRANC IN ANTONIJA, iz Frana Albrehta 9, Kamnik. Poročila sta se 4. novembra 1951. Zaradi bolezni se danes slovesnosti žal nista mogla udeležiti.

Zlati poročenci: BABNIK SILVO IN LJUDMILA, Cankarjeva 51, BALANTIČ VIKTOR IN ELIZABETA iz Šmarce, DROVENIK NEŽIKA IN BOŽO iz Tunjiške ceste, GALIN IVAN IN STANISLAVA iz Zavrha 1, MARKUŠ KAROLINA IN KAROL iz Zagorice 2a, NAHTIGAL IVAN IN FRANČIŠKA iz Podgorja 76, PIRŠ MAKS IN CECILIJA iz Podgorja 80, RAK JANEZ IN FRANČIŠKA iz Bistričice 4, VLAINIČ ANTON IN MARIJA iz Zgornjih Stranj 52, VIDER ANTON IN ANA iz Županjih njiv 29, DEJAK MARJAN IN JUSTINA iz Nožic-Seškova 14.

 
   
   
   
   
   

V kulturnem programu so nastopile Ljudske pevke Predice in Folklorna skupina Društva upokojencev Kamnik.

 

Vsem parom iskrene čestitke in obilo zdravja!


<< Nazaj | Novice