Mali grad

Slavje Kamničank v Škofji Loki

24.03.2013

 

Sobota je bila nadvse uspešen dan za kamniško odbojko, saj se je prva ženska ekipa Calcit Volleyballa že četrtič zapored uvrstila v finale končnice državnega prvenstva, na prvi polfinalni tekmi končnice so bili proti Astec Triglavu uspešni tudi odbojkarji, vse skupaj pa je z zmago v zadnjem krogu 3. DOL – zahod začinila še druga ženska ekipa. V Škofji Loki so varovanke trenerja Francija Obolnarja proti domači ekipi potrebovale zmago, da bi potrdile uvrstitev v drugo ligo. Pozneje se je sicer izkazalo, da bi tekmo v Škofji Loki lahko celo izgubile, kajti njihove neposredne konkurentke, Žirovničanke, so nepričakovano izgubile v Logatcu, toda po zmagi s 3:1 (16, -23, 21, 21) je napredovanje v drugo ligo za Kamničanke še toliko slajše.

V Škofji Loki je kamniško ekipo spodbujalo veliko njihovih navijačev, ki so bili po prvem nizu nadvse zadovoljni z njihovo igro. Žal v drugem nizu igra Kamničank ni bila več tako prepričljiva, naredile so preveč lastnih napak, kljub temu pa so Škofjeločanke na 23. točki ujele domačinke, a so spet naredile dve lastni napaki in niz izgubile. Z nervozno igro so nadaljevale tudi na začetku tretjega niza, toda do drugega tehničnega odmora so že prešle v vodstvu in na koncu niz tudi dobile. Četrti niz so začele odlično in tako nadaljevale vse do 24. točke. V končnici so izgubile dve »dolgi« točki, nato naredile še eno napako, toda v zaključku so napako naredile tudi Škofjeločanke, kar je pomenilo, da so Calcitovke tekmovanje v tretjeligaški konkurenci končale s kar 59 točkami od 66-tih možnih in, kar je še pomembneje, s prvim mesto in uvrstitvijo v 2. DOL – zahod.

»Dekleta moram pohvaliti za izredno željo. Pri serviranju in v napadu se je izkazala Tina Novak, Hana Mavrič, Sara Petek in Klara Kregar so konstantno dobro igrale celo tekmo, v bloku sta se poleg Klare izkazali tudi Maja Forštnarič in Sara Bobek, pohvaliti pa moram tudi kapetanko Katjo Jerman, saj je nanjo na zadnji tekmi padla vsa odgovornost organizacije napada, ker smo na zadnji tekmi ostali brez svoje druge organizatorke igre. V igro sta vstopali še Sanja Manojlović in Lara Koritnik, ki sta prav tako dodali pomemben delež k zmagi. Enako pa velja tudi za druge, čeprav tokrat niso igrale. Od 66 možnih točk, smo jih osvojili kar 59 in na koncu zasluženo osvojili prvo mesto v ligi, po moje predvsem zaradi nepopustljivosti skozi celo sezono,« je bil po velikem uspehu svojih varovank zadovoljen trener Franci Obolnar, ki je pred štirimi sezonami s prvo člansko ekipo osvojil tudi naslov državnih prvakinj.

Za Calcit Volleyball so v Škofji Loki igrale: Hana Mavrič, Adelisa Rujović, Sanja Manojlović, Katja Jerman, Maja Forštnarič, Klara Kregar, Sara Petek, Sara Bobek, Tina Bunderšek, Lara Koritnik, Neža Repnik in Tina Novak.

Besedilo in fotogfrafiji: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice