Mali grad

Sladko maščevanje Kamničank

09.12.2012

 

Calcit Volleyball - Askö Linz 3:0 (14, 21, 18)

Kamnik - Športna dvorana Kamnik. 100 gledalcev. Sodnika: Pevc in Markelj (oba Slovenija).

Calcit Volleyball: Guštin 9, Turnšek 20, Podlesnik - libero, Handanovič 1, Ljubetič , Kramolc 3, Lenarčič 3, Starčević 14, N. Mori, Hribar, Strel Kosmač 10, E. Mori 2. Trener: Oleg Gorbačov.

Askö Linz: V. Teufl 8, Bible, Zauner 1, Livingston 8, Berger - libero, P. Teufl 1, Klopf, Djurdjević 9, Barfield 7. Trener: Jiri Šiller.

Čeprav so odbojkarice iz Linza v dozdajšnjih devetih krogih srednjeevropske zmagale le dvakrat, so Kamničanke pred tekmo o njih govorile s precejšnjo mero spoštovanja. Glede nato, da so avstrijske podprvakinje, ob obeh slovaških ekipah v srednjeevropski ligi, Slavio in Doprastavom, sploh edine, ki so v letošnji sezoni premagale kamniške odbojkarice, je bilo to tudi razumljivo. Zato je Oleg Gorbačov tudi tokrat tekmo, ki sta jo namesto Bojan Brlasa in Miroslava Rajkovića - hrvaški sodniški par so zaustavile snežne razmere na slovenskih cestah - sodila Škofjeločan Anton Pevc in Blejec Blaž Markelj, začel v najmočnejši zasedbi.

Slovenske podprvakinje so, tudi po zaslugi začetnih udarcev Maje Guštin in uspešnega napada, dobro začele tekmo in na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo štirih točk. Vodile so tudi še z 10:6, nato pa na sprejemu imele težave z začetnimi kapetanke Linza Valerie Teufl, zato je po treh zaporednih točkah gostij Gorbačov vzel polminutni odmor. Gostujočo serijo zaporednih točk je prekinila Jelena Strel Kosmač, ki je z asom poskrbela za vodstvo Kamničank s 15:9. Po še enem njenem dobro izvedenem začetnem udarcu je ob mreži odlično reagirala Ana Starčević, tako da so domače odbojkarice na drugi tehnični odmor odšle že s prednostjo sedmih točk. Z dobro igro so varovanke Olega Gorbačova nadaljevale do konca niza, ki so ga dobile po napaki gostujoče vrste tudi zanesljivo dobile.

V letošnji sezoni se je Kamničankam pogosto dogajalo, da so po prepričljivo dobljenem uvodnem nizu, v drugem popustile in običajno ta niz tudi izgubile. Proti gostjam iz Linza se zgodba sicer ni ponovila, a so se morale za zmago v tem nizu veliko bolj potruditi kot v prvem. Do prvega tehničnega odmora je imel drugi niz podoben potek kot prvi. Po izidu 4:4 so Kamničanke, na začetnem udarcu je bila Tjaša Turnšek, dosegle štiri točke zapored, vendar pa njihovo nadaljevanje ni bilo več tako prepričljivo. Borbene gostje se nikakor niso predale. Po zaostanku štirih točk so na šestnajsti izid izenačile, nato so jim domačinke ušle za štiri (22:18), prav takšna pa je bila tudi razlika ob koncu niza, ki ga je s še eno uspešno napadalno akcijo končala razpoložena Ana Starčević.

Tudi tretji niz so domače odbojkarice začel spodbudno, saj so povedle s 7:4 - takrat je v igro namesto Petre Kramolc vstopila Elmina Handanovič - in namesto, da bi na prvi tehnični odmor še enkrat odšle z zanesljivo prednostjo, so gostjam dopustile, da so najprej izid izenačile, po bloku najvišje igralke na tekmi, 196 cm visoke Laure Barfield pa celo, da so one nanj odšle s točko naskoka. Kar je prvič na tekmi razjezilo domačega trenerja, ki ni skrival nezadovoljstva nad nezbranostjo svojih varovank. Zaostanek je razjezil tudi kamniške odbojkarice, ki so popravile sprejem, predvsem pa igro v napadu. Ob drugem tehničnem odmoru so že vodile z dvema točkama prednosti, povedle pa so tudi z 20:16, a jim to še ni zagotavljajo zmage, saj so gostje dosegle dve točki zapored. Toda Turnškova in Starčevićeva sta zadeve postavili na svoje mesto, ko pa je Eva Mori, ki je tik pred tem vstopila na igrišče dosegla še dva asa zapored, je bila tekma odločena. Zadnjo točko za Kamničanke - sicer pa svojo dvajseto na tekmi - ki so prišle še do sedme zaporedne zmage, je dosegla Tjaša Turnšek.

Besedilo in fotografija: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice