Mali grad

Slab dan za Roka in Gregorja v Val di Soleju

09.07.2018

 

Slab dan za Roka in Gregorja v Val di SolejuGorska kolesarja kamniškega Calcit Bike Teama Rok Naglič in Gregor Krajnc sta v nedeljo nastopila na svoji tretji dirki svetovnega pokala v letošnji sezoni. V Val di Soleju jima ni šlo vse po načrtu, Naglič je med mlajšimi člani ostal brez uvrstitve, Krajnc pa je med člani končal na 105. mestu. Korošec in Štajerec v dresu Calcit Bike Teama sta tokrat za tehnično podporo v dolini sonca imela kar moštvenega kolega Petra Zupančiča, na dirki pa sta imela številčno slovensko podporo – Nagliča so presenetili njegovi najbližji in se pripeljali v Val di Sole -, bodrili so ju tudi nekateri mladi Calcitovi upi in trenerji.

Dirko mlajših članov je zmagal Norvežan Petter Fagerhaug, med člani pa Švicar Nino Schurter. Naglič je imel slab dan, odnehal je v šestem krogu, Krajnc pa dirke ni odpeljal do konca, zaradi želodčnih težav jo je moral končati po štirih krogih.

»Od starta je šlo v redu, bil sem okrog 20. mesta. Na ravnini sem malo izgubljal, nisem imel pravih nog in občutkov. Zdrsnil sem malo nazaj, a je bil zaostanek še vedno dober. V tretjem krogu sem šel  že dobro, nato pa je v četrtem šlo vse narobe, srčni utrip ni bil pravi, noge prav tako ne. Govoril sem si, zdrži. Peti krog sem zgrizel do konca, v šestem pa je šlo v ’rikverc’. Odpovedal sem na celi fronti, odpovedale so noge in glava,« je pojasnil Naglič.

Točnega vzroka težav še nima, morda je bila kriva vročina, morda sprememba treninga, ne glede na vse, pa optimistično gleda naprej. »Ko si na svetovnem pokalu, moraš imeti dober dan in srečo. Psihično in fizično ni šlo. Sem borec, a danes se mi ni ’poklopila’ niti ena stvar. En slab dan v sezoni ni kritičen, slabše je, če jih je deset,« je povedal Naglič, ki ga že čez 14 dni čaka državno prvenstvo in zatem še evropsko prvenstvo.

Težave je imel tudi Krajnc: »Ni šlo vse po načrtu. Nekaj me je zvijalo v trebuhu. Vseeno sam dal vse od sebe. Kolikor je pač šlo. V prvem krogu je bila še gneča in se je ustavljalo. Hvala vsem slovenskim navijačem. Tudi, ko ni šlo, so bili z mano. Hvala.«

Besedilo in fotografije: PR Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice