Mali grad

Skupščina Gasilske zveze Kamnik

16.04.2016

 

Včeraj je v prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik potekala redna letna Skupščina Gasilske zveze Kamnik, na kateri so predstavili delo zveze v letu 2015 in potrdili naloge ter cilje za leto 2016.

Skupščina Gasilske zveze Kamnik

Skupščine Gasilske zveze Kamnik so se poleg delegatov iz gasilskih društev občine Kamnik udeležili župan Marjan Šarec, podžupan Igor Žavbi, predstavnica Gasilske zveze Slovenije, poveljnik regije Ljubljana III, poveljnik Civilne zaščite, predstavnica policije in predstavniki sosednjih gasilskih zvez.

Župan Marjan Šarec se je Gasilski zvezi Kamnik in vsem prostovoljnim gasilskim društvom v občini Kamnik zahvalil za dobro opravljeno delo, ki je bilo predstavljeno v podanih poročilih. Povedal je, da je v prihodnje potrebno v gasilstvu dati poudarek na usposabljanju mladine, saj jim dejansko v življenju primanjkuje praktičnih znanj in izkušenj ter poznavanja pravilnega ravnanja z gasilsko opremo.

Nadaljeval je s pomembnostjo tovariškega odnosa ter razumevanja v društvih, saj morajo gasilci na intervencijah  delovati usklajeno in timsko, kar kažejo rezultati uspešno opravljenih intervencij. Opozoril pa je na težave na državni ravni gasilstva, s katerimi se gasilci in gasilke srečujejo ob svojem delu, kljub dejstvu, da je prostovoljstvo v državi edino pripravljeno vedno pomagati sočloveku ob naravnih in drugih nesrečah. Gasilski zvezi Kamnik pa je ob koncu zaželel še veliko uspeha pri njenem nadaljnjem delu in razvijanju.


<< Nazaj | Novice