Mali grad

Skupščina Društva upokojencev Kamnik

24.03.2015

 

Dopoldan se je v društvenih prostorih kluba »Marjanca« odvijala skupščina Društva upokojencev Kamnik, ki se jo je v imenu Občine Kamnik udeležil podžupan Igor Žavbi.

Predsednik Društva upokojencev Kamnik Vinko Polak je v svojem nagovoru poudaril, da je bil program dela v preteklem letu pester in v celoti uresničen, kar je zasluga tudi uspešnega delovanja različnih komisij. Društvo je uspešno sodelovalo z društvi v okviru PZDU Gorenjske, v lanskem letu pa je bila njihova dejavnost usmerjena v humanitarne projekte in projekt starejši za starejše.

Zbrane je v imenu Občine Kamnik nagovoril podžupan Igor Žavbi in pohvalil delovanje društva, saj se za vsakega nekaj najde in jim nedvomno nikoli ni dolgčas. »Dovolite mi, da vam na začetku čestitam za opravljeno delo. Dosegli ste izjemne dosežke na področju športa, aktivni ste na področju izobraževanja za vaše člane in na humanitarnem področju. Za marsikoga je obdobje upokojitve stresno. Vaše društvo pripomore k novemu načinu življenja upokojencev, zapolni vaš vsakdan in tudi zaradi vas se lahko pozdravljate z »Nimam časa!« Iskreno se vam zahvaljujem, da ste nam odstopili prostore in nudite fizično pomoč, da smo skupaj pristopili k projektu »Razdelilnica obrokov za socialno ogrožene«. Zagotovo časi, v katerih živimo, niso rožnati in vse več je takih, ki si ne morejo privoščiti toplega obroka. Z vašo pomočjo jim lahko pomagamo. Še enkrat hvala za vse vaše delo in vse dobro.«

Organi skupščine so predstavili delo društva s poročili in realizacijo dela v lanskem letu, članice in člani pa potrdili naloge ter cilje za leto 2015, ko bodo aktivni na športnem področju, organizirali bodo sprehode in pohode, balinanje, kegljanje, kegljanje s kroglo na vrvici, namizni tenis, pikado, smučanjestreljanje, šahin tenis. V mesecu septembru bodo imeli dan odprtih vrat, v poletnem času pa se bodo lahko udeležili počitnikovanj na slovenski in hrvaški obali ter v toplicah. V planu imajo srečanja s knjigo, telovadbo na prostem in v dvorani, plesne večere v Domu kulture Kamnik in še bi lahko naštevali. 

Sledilo je prijetno druženje ob glasbi in plesu.


<< Nazaj | Novice