Mali grad

Skupščina Društva upokojencev Kamnik

20.03.2013

 

V gostilni Pri Marjanci je dopoldan potekala skupščina Društva upokojencev Kamnik. Povabilu na dogodek se je odzval tudi župan Marjan Šarec.

Delovno predsedstvo je predstavilo poročila Društva upokojencev Kamnik za leto 2012. Sprejeli so program dela za naslednje mandatno obdobje in finančni načrt za leto 2013. Predsednik Društva upokojencev Kamnik Vinko Polak je v predstavitvi dela in aktivnostih društva za leto 2012 poudaril, da so bili dejavni na mnogih področjih in te aktivnosti bodo nadaljevali tudi v prihodnje.

Nekaj besed je zbranim namenil tudi župan Marjan Šarec, ki se povabilom društva vedno rad odzove. »Dogodkov, ki jih sekcije Društva upokojencev Kamnik organizirajo, je mnogo. Pretekli vikend smo se družili na plesu seniorjev na Bledu, kjer ste se zavrteli ob zvokih glasbe izpod kamniških planin in uspešno predstavili našo občino. Ob tej priložnosti ponovno iskrena hvala, da občino Kamnik predstavljate tudi izven njenih meja. Po besedah predsednika društva Vinka Polaka ste bili letos, tako kot že vsa leta, dejavni na mnogih področjih in želim vam, da bi predvsem zdravo ter uspešno krmarili v letu 2013.«

Na skupščini so sprejeli sklep, da se za častnega člana Društva upokojencev Kamnik imenuje predsednika Združenja borcev za vrednote NOB Kamnik Matevža Koširja.

Kot je povedal predsednik Društva upokojencev Kamnik Vinko Polak je Matevž Košir član Društva upokojencev Kamnik od leta 1990. Od takrat se aktivno vključuje v delo Društva in pomaga sooblikovati društvene aktivnosti. Kmalu po včlanitvi je bil izvoljen za podpredsednika Društva in predsednika gospodarskega odbora. Te dolžnosti opravlja vestno in odgovorno, že več kot 15 let. Prav tako pa prizadevno deluje pri drugih organih Društva. Vsa dela opravlja prostovoljno in je vedno pripravljen izpolnjevati dokaj zahtevne in pereče probleme. Pri ocenjevanju njegovega dela v društvenih organih so bili odgovorni organi Društva enotni pri dodeljevanju tega častnega priznanja Društva upokojencev Kamnik.


<< Nazaj | Novice