Mali grad

Skupinsko kolesarjenje Društva upokojencev Kamnik

12.05.2015

 

Društvo upokojencev Kamnik je v četrtek, 7. maja 2015, ob 8. uri organiziralo skupinsko kolesarjenje na relaciji Kamnik – Suhadole – Koseze – Vodice – Polje – Mengeš – Radomlje – Kamnik. Kolesarjenja sta se udeležila tudi predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik Franc Pivk in policistka Policijske postaje Kamnik Nuška Jeseničnik.

Pred začetkom kolesarjenja je zbrane udeležence uvodoma pozdravil predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik Franc Pivk, nato pa besedo predal policistki Nuški Jeseničnik. Slednja je udeležence poučila predvsem o tem, kako mora biti kolo opremljeno za vožnjo po prometnih površinah, kako pravilno kolesarimo v skupini, kakšna mora biti oprema kolesarjev, poudarek je bil tudi na vidnosti kolesarjev (odsevnik ponoči in ob slabši vidljivosti) in o priporočljivi uporabi kolesarske čelade (poškodbe glave).

Po koncu kratkega predavanja so se odpravili na pot. Za traso, ki je bila dolga 38 kilometrov, so potrebovali dve uri in petdeset minut. Med samo vožnjo so bili udeleženci opozorjeni na nepravilnosti v njihovi vožnji. Po koncu kolesarjenja je vsakega čakala malica in topel čaj. Predsednik Društva upokojencev Kamnik Vinko Polak se je na koncu prijetnega druženja zahvalil predsedniku Sveta in policistki za koristne informacije, ki jih potrebujejo za varno kolesarjenje, prav tako pa ju je povabil na organizirano kolesarjenje, ki se bo odvijalo v četrtek, 21. maja 2015, a bo potekalo na drugi lokaciji.


<< Nazaj | Novice