Mali grad

Skupaj IMAMO MOČ!

12.08.2019

 

Skupaj IMAMO MOČ!Mladi iz Mladinske skupine Feniks in animatorji oratorija v Šmartnem v Tuhinju, ki se ravnokar pripravljajo na oratorij z naslovom IMAŠ MOČ, so znova združili moči v dobrodelni akciji. V dveh že kar tradicionalnih akcijah so ob glavni cesti, ki pelje skozi Šmartno v Tuhinju, ob osnovni šoli s plakati, puščicami in smerokazi vabili mimovozeče, da se ustavijo na palačinkah in limonadi, hkrati pa so zbirali prispevke za enajstletnega Rožleta Valjavca iz Kranja, ki se bori z rakom. V starosti šest let je prvič zbolel za angiosarkomom, tumor je imel v srednjem ušesu na levi strani, sedaj pa se mu je rak na novem mestu pojavil že tretjič.

Akciji, ki sta potekali dve zaporedni soboti (3. in 10. avgusta 2019), sta animatorjem iz Šmartnega vzele lep del dopoldneva in celo popoldne, čeprav so obakrat za cesto dežurali »le« tri ure (od 16h do 19h). Že zgodaj so se v več domovih začele peči palačinke, ki jih je bilo v obeh akcijah pečenih okrog 500, poleg tega pa je v Šmartnem potekal pravi maraton v ožemanju limon, saj so pripravili naravno limonado iz okrog 100 limon.

V soboto, 3. 8. 2019, je začetek akcije prekinila ploha, ki pa animatorjev ni ustavila, saj so s plakati in puščicami mimovozeče pozdravljali z obeh strani ceste. Dobra volja je vse udeležene gnala vse tja do pol osme ure zvečer, ko so ugotovili, da jim je uspelo zbrati kar 610 evrov.

Druga akcija je potekala teden dni kasneje v nekoliko okrnjeni zasedbi. So pa animatorjem ob cesti družbo delali domači gasilci, ki so se pripravljali, da zalijejo novoporočena gasilca iz svojih vrst. Tudi tokrat je bila akcija precej uspešna, saj je bil ob koncu dneva izkupiček akcije 525 evrov, kar skupaj nanese 1135 evrov, ki jih bodo animatorji osebno predali družini malega Rožleta, saj so v kontaktu z njegovo mamo.

Glede na večinsko pozitivne odzive tistih, ki so se ustavljali ob cesti ali vozili mimo, bodo nemara s tovrstnimi akcijami nadaljevali tudi v prihodnje. V bližnji in daljni okolici je namreč vse preveč ljudi, ki potrebujejo našo pomoč, mladi pa so dokaz, da IMA vsak MOČ vsaj nekaj spremeniti na bolje. To bodo poskušali vsejati tudi v srca otrok, ki se jim v tednu od 19. do 24. 2019 pridružijo na oratoriju. Tudi tam bodo dobrodelni. Poleg akcije, ki jo bodo v času programa izpeljali z otroki, bodo imeli tudi zbiralno akcijo – ves čas oratorija bodo zbirali šolske potrebščine za otroke iz socialno ogroženih družin. Če torej tudi sami želite pomagati – je to le ena od priložnosti za vas.

Besedilo: Monika Jeglič
Fotografije: Eva Pungartnik


<< Nazaj | Novice