Mali grad

Sinergija, energija in povezovanje glavni elementi uspešne »13« Term Snovik

31.01.2015

 

Župan Marjan Šarec se je skupaj z v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Francijem Kramarjem dopoldan udeležil praznovanja ob 13. obletnici delovanja Term Snovik.

Terme Snovik so se iz malega termalnega vrelca razvile v priljubljeno turistično zdravilišče. Junija 2001 je bil odprt pokrit termalni bazen, dve leti kasneje pa še nov zunanji bazen. Z notranjimi in zunanjimi bazeni, tobogani, masažnimi, vročimi in otroškimi bazenčki, savnami in še marsičem, so skozi razvoj Terme Snovik pridobivale na svoji priljubljenosti. So slovensko najvišje ležeče terme, in sicer ležijo na nadmorski višini 440 metrov. S svojo pokrito termalno riviero pa obiskovalcem nudijo možnost rekreacije 365 dni v letu. Vsekakor ni moč prezreti tudi njihovega apartmajskega naselja, prvi dve hiški apartmajskega naselja sta bili postavljeni leta 2005, ki premore 74 apartmajev in 31 dvoposteljnih sob.

Ob današnji slovesnosti je uvodne besede zbranim namenil direktor Term Snovik Ivan Hribar, ki je predstavil  lanskoletno poslovanje in njihovo delovanje v smislu razvoja novih produktov ter novih investicij. Zahvalil se je tudi županu Marjanu Šarcu in občinski upravi, da je uvoz v Snovik zdaj varen, razširjen in pregleden. Med drugim je poudaril, da so posebno pozornost namenili 20. obletnici predstavitve podjetniške zamisli Term Snovik, za  katero so organizirali okroglo mizo s strokovnjaki tega področja, ki so ocenili njihovo razvojno pot. »Ob tej priliki smo izdali Zbornik s temo TERMALNA VODA VIR ŽIVLJENJA, kjer so navedeni sklepi in jasne usmeritve trajnostnega razvoja turizma, Term Snovik, še posebej na Kamniškem. Ob tem se  zahvaljujem vsem zaposlenim, obiskovalcem in vsem, ki so danes prisotni, ker je vsak prispeval svoj kamenček v mozaik skupne zgodbe, zgodbe povezanosti, energije in sinergije, ki nam kaže pot naprej.«

Župan Marjan Šarec pa je Termam Snovik, enemu pomembnejših členov kamniškega turizma, zaželel uspešno delovanje tudi v prihodnje in jim z željo po sodelovanju iskreno čestital. »Turizem je širša zgodba, zato je potrebno sodelovati. V preteklosti je bilo tudi pri nastanku Term Snovik kar nekaj zavor in pomislekov, ampak so jih tisti z vizijo, skupaj uspeli premagali. Terme Snovik se bodo razvijale še naprej, kljub časom, ki niso najbolj naklonjeni razvoju in novim idejam. Verjamem, da ima vodstvo vizijo in strategijo kako naprej, načrti so smeli in samo čakajo, da se uresničijo. Iskrene čestitke Termam, naj živijo tako kot doslej oziroma še bolje!«

Z glasbenimi točkami je navduševala Senta Avbelj, torto pa sta za uspešnih 13 let delovanja prerezala dolgoletna sodelavca in spremljevalca Term, novinarja Vera Mejač in Andrej Žalar.

Sledil je ogled nove kotlovnice na biomaso, ki so jo v Termah Snovik uredili zaradi vedno večjega števila nočitev v zimskem času.


<< Nazaj | Novice