Mali grad

Simbioza v tednu med 21. in 25. oktobrom 2013

15.10.2013

 

Simbioza bo letos že tretjič povezala Slovenijo v tednu med 21. in 25. oktobrom 2013. Osnovno poslanstvo Simbioze ostaja sodelovanje in prenos znanja med generacijami ter spodbujanje vseživljenjskega učenja.

Gre za največji prostovoljski projekt, organiziran s strani Zavoda Ypsilon, ki temelji na medgeneracijskem sodelovanju, solidarnosti in spodbujanju vseživljenjskega učenja. V tednu Simbioze bodo mladi prostovoljci na brezplačnih delavnicah po vsej Sloveniji predstavnike starejše generacije navduševali nad uporabo računalnika in interneta.

Osrednji namen akcije je omogočiti starejšim pozitivno izkušnjo z računalnikom, vzbuditi in okrepiti njihovo samozavest, jih motivirati za nadaljnje učenje, uporabo računalnika in interneta. S projektom nagovarjajo mlade in starejše. Mlade pozivajo k prostovoljstvu, starejše pa spodbujajo, da se vključijo v vseživljenjsko učenje in s tem dvignejo raven kakovosti svojega življenja. Starejši bodo v okviru modulov spoznali osnovne funkcije računalnika, naučili se bodo iskanja informacij na internetu in uporabe drugih brezplačnih komunikacijskih orodij, predvsem elektronske pošte.

Dodatne informacije in prijave so vam na voljo na spletni strani www.simbioza.eu, za več informacij in pomoč pri prijavah pa so vam na voljo tudi v Svetovalni pisarni za starejše (www.kamnik-starejsi.si), in sicer na Tomšičevi 23 v Kamniku. Odprta je ob torkih, od 8. do 10. ure in ob četrtkih, od 15. do 17. ure. V času uradnih ur so dosegljivi tudi na telefonsko številko: 031/395-400.

Vsaka izkušnja, doživetje namreč šteje.

Vir: Zavod Ypsilon


<< Nazaj | Novice