Mali grad

Simbioz@ 2014 - Zavod Oreli in občina Kamnik

19.10.2014

 

Medgeneracijsko učenje e-veščin nadgradili z vseživljenjskim učenjem gibanja in prostovoljstva.

Že v letu 2012 se je Zavod Oreli pridružil vseslovenski akciji izobraževanja starejših o uporabi računalnikov, pri čemer so imeli vlogo učiteljev mladi prostovoljci. V petih izobraževalnih dneh so se starejši naučili poiskati informacije na internetu in pošiljatielektronskopošto, v letu 2013 pasmo to znanje nadgradili še z uporabo facebooka in mobilnih telefonov.

V okviru projekta Razvoj občinskega modela za reševanje potreb starejših v občini Kamnik že leto dni izvajamo tudi jogo smeha s skupino starejših, ki so nad delavnicami navdušeni.

Letos smo želeli vsebine delavnic v enem tednu združiti, poleg tega pa še širiti pomembnost gibanja za zdravje. Za teden medgeneracijskih izobraževalnih srečanj smo naredili inovativni program: poleg osnovnih znanj iskanja spletnih informacij, pošiljanja e-pošte in uporabe mobilnih telefonov, smo za dva dni načrtovali gibanje – vadbo joge smeha (ki si v Sloveniji šele utira pot, a je primerna za vse generacije, tudi za bolnike) in pohod, ki je primeren za vse, ki so še mobilni. Tako smo svoj cilj »delati dobro za naše lokalno okolje« še nadgradili.

Da nam je tudi tokrat uspelo, je vidno na fotografijah in iz povratnih informacij udeležencev. Prijetno počutje in doprinos k skrbi za zdravje ter pridobljene kompetence računalniških in socialnih znanjso dvignili kakovost življenja za vse v našem okolju.

Besedilo in fotografije: Zavod Oreli

 

 


<< Nazaj | Novice