Mali grad

Sij zimskega večera na Osnovni šoli Marije Vere

06.12.2013

 

Včeraj sta na Osnovni šoli Marije Vere potekala božično-novoletni koncert in bazar. Letos so za organizacijo koncerta poskrbele učiteljice 2. triade, zato smo tokrat v voditeljski vlogi lahko videli deklici iz 4. razreda. Mateja Strle (4. b) in Pina Vengust Lenart (4. c) sta odlično opravili svojo nalogo in na oder povabili precej nastopajočih. Po ravnateljičinem prazničnem pozdravu so nas instrumentalno zabavali Ana Strmčnik na violini, Urša Prosen na prečni flavti in Martin Loboda na trobenti.

Aja Zajc, ki pravi, da veselja in radosti tudi pozimi ne manjka, je prebrala svojo pesem z naslovom Zima. Zaplesali so tudi mali plesalci iz Plesne šole Miki, za pravo plesno poslastico pa sta poskrbeli Ana Terčič in Gala Čado, ki sta s svojo skupino Piloti (prav tako iz Plesne šole Miki) na evropskem prvenstvu dosegli izvrstno 3. mesto.

Zagotovo pa ne bi bilo pravega vzdušja brez pevskega zbora pod vodstvom učiteljice Alenke Markus. Na koncertu so tako nastopile vse tri skupine Pevskega zbora Verine Zvezdice – oba otroška in mladinski pevski zbor. Slednji je zaključil prireditev s pesmijo Zime čar, za katero je besedilo napisala naša učenka Maja Strle iz 7. a, za glasbeno priredbo pa je poskrbel šolski računalnikar Andrej Kočar.

Po glasbeni prireditvi so se lahko gledalci udeležili tudi bazarja, ki je bil poln najrazličnejših izdelkov (od voščilnic, šalov, sveč, vaz, svečnikov do okraskov), pa tudi hrane in pijače. Poleg vsem že zelo dobro znanih šolskih piškotov smo se letos lahko posladkali tudi s palačinkami, čokoladnimi burgerčki in čajem. Starejše učenke pa so na svoji stojnici nudile tudi zimsko poslikavo obraza, kamor so z veseljem prihajali mlajši učenci.

Zagotovo je bila najbolj zanimiva stojnica s palačinkami, saj je bila letošnje presenečenje. Obisk bazarja je bil res velik, obiskovalci so bili nad stojnicami navdušeni in nekaj časa smo se komaj premikali po prostoru. Celoten večer je bil res lep in kljub temu, da snega še ni, smo uspeli pričarati pravljično vzdušje.

Besedilo: Ardiana Shaqiri, Lea Trafela, Maja Kern Kovačič, Adrijana Mavec Krovinović
Fotografije: Mojca Fuchs Lukežič


<< Nazaj | Novice