Mali grad

Sij zimskega večera na Osnovni šoli Marije Vere

03.12.2015

 

Čeprav se jesen še ni prav prevesila v zimo, saj nas sneg še ni obiskal tako, kot se za zimo spodobi, so učenci in zaposleni na Osnovni šoli Marije Vere uspeli pričarati čarobne decembrske trenutke. V šolski telovadnici sta namreč 2. decembra potekala božično-novoletni koncert in bazar. Na prireditvi Sij zimskega večera, ki sta jo vodila Živa Javornik in Urh Prosen, so učenci v različnih plesnih in glasbenih točkah pokazali, kaj znajo oz. kaj počnejo pri različnih dejavnostih. 

Kot dve snežinki sta se najprej lahkotno zavrteli balerini Ariana Bošeska in Hana Cedilnik in otvorili tradicionalno novoletno prireditev. Sledil je kratek nagovor ravnateljice Violete Vodlan, ki je pozdravila vse navzoče in jim zaželela lepe in prisrčne praznike. Prav posebej je pozdravila tudi podžupana Občine Kamnik gospoda Igorja Žavbija, gospo Tino Trček z oddelka za družbene dejavnosti Občine Kamnik, predsednika Krajevne skupnosti Duplica gospoda Franca Svetelja in gospo Renato Semprimožnik, vršilko dolžnosti ravnateljice VVZ Antona Medveda Kamnik.

Zimsko vzdušje je nato dodatno pričaral otroški pevski zbor, devetošolka Kaja Rihar in njen soplesalec Nik Kardum, ki trenirata v Plesnem klubu Urška v Ljubljani, pa sta z dunajskim valčkom pridala še pridih svečanosti in elegance, nekoliko pozneje pa sta publiko razvnela še s plesom v ritmih ča ča ča. S prazničnim miksom so navdušili nadobudni plesalci prvega in drugega razreda, ki že od začetka šolskega leta plešejo v plesni šoli Miki, četrtošolka Karolina Ržišnik pa je dokazala, da je mojstrica ritmične gimnastike, saj je zaplesala tango kar z obročem.

Pravi mojster je tudi šestošolec Toni Lah, ki se je predstavil s skladbo I'm in trouble, ki jo je napisal sam. Toni jo je sam zapel in zaigral na bas kitaro, na bobnih pa ga je spremljal Lan Kenda.

Veselo vzdušje se je nadaljevalo z mladinskim pevskim zborom, ki je celotno dogajanje popestril s praznično obarvanimi skladbami, za nameček se je povezal še s šolsko folklorno skupino Verine zvezdice in skupaj so pokazali, kako lepo so se otroci zabavali nekoč. Prireditev se je končala tako, kot se za vesele dogodke spodobi – z diatonično harmoniko, na katero je zaigral Jernej Jaklič.

Po koncertu so se gostje lahko sprehodili skozi pester in pisan novoletni bazar, za katerega so se učenci tudi letos vrhunsko potrudili.

Vir: Osnovna šola Marije Vere


<< Nazaj | Novice