Mali grad

Sibaboards je priplula v KIK Štarter

22.05.2015

 

KIK Štarter deluje v prostorih nekdanje Smodnišnice, v neposredni bližini Mladinskega centra Kotlovnica. Podjetniki nam tedensko, na KIK OFF srečanjih, predstavljajo njihove poslovne poti ter razkrivajo izkušnje in pasti, s katerim se spopadajo.

Tokrat se nam je na druženju predstavila kamniška ekipa Sipaboards, ki je preko spletne strani Kickstarter zbrala 344.000 dolarjev za proizvodnjo novega, samonapihljivega supa na električni pogon. Supanje je nova, izjemno popularna oblika vodnega športa, kjer veslač stoji na ozkem plovilu, supu. Po zaslugi mladih Kamničanov je sedaj možno veslati tudi na supu s pomožnim električnim motorjem. Ekipa, zbrana okoli Kamničana Sebastjana Sitarja, je predstavila poslovno zgodbo ter glavne pasti in podrobnosti na katere je potrebno paziti pri razvijanju novih produktov.

Najpomembnejša je dobra ekipa, ki verjame v projekt, in kjer vsak član izpolnjuje  svoje zadolžitve in odgovornosti. Co-funding internetno platformo Kickstarter so si mladi podjetniki izbrali kot odskočno desko za zbiranje potrebnih finančnih sredstev, hkrati pa so projekti, ki gredo na Kickstarter, deležni obilo pozornosti medijev, kar izredno pomaga pri prepoznavnosti in gradnji same blagovne znamke Sipaboards. A projekt Sipaboards se ne končuje z uspehom na  Kickstarterju! Trenutno lahko Sipaboards kupite že v  lastni spletni prodajalni, prav tako razvijajo mobilno aplikacijo ter iščejo nove izboljšave supa. Iz projekta za Kickstarter se želijo razviti v stabilno mednarodno podjetje s prepoznavnim in kvalitetnim sup produktom.

S takšnimi dogodki želimo v kamniškem KIK Štarterju, ki deluje pod okriljem Mladinskega centra Kotlovnica spodbuditi podjetniško in inovativno miselnost. V naslednjem tednu organiziramo KIK IN – start up podjetniško delavnico, na kateri se bomo učili tehnik in metod za razvoj lastne podjetniške ideje. Število mest je omejeno na 10, prijave pa zbiramo na kik-starter@kotlovnica.si


Besedilo in fotografje: Matjaž Jug, MC Kotlovnica


<< Nazaj | Novice