Mali grad

Sezona 2010 uspešna za Calcit Bike Team

17.02.2011

 

Calcitovci zmagovalci slovenskega pokala v MTB krosu 2010

CALCIT BIKE TEAM je v sezoni 2010 že drugič zapored osvojil ekipno točkovanje slovenskega pokala v krosu, kar ponovno potrjuje dobro delo kluba, ki že leta skrbi za kvaliteten razvoj gorskega kolesarstva v Kamniku in okolici. Dobre rezultate so tekmovalci nizali skozi celo lansko sezono, nekaj vrhunskih rezultatov pa je uspelo posameznikom. Med temi velja posebej omeniti 19. mesto Roka Korošca med mladinci na Evropskem prvenstvu v Izraelu. Roku, ki je z aktivnim tekmovanjem pričel v letu 2008, se je uspelo uvrstiti tudi v slovensko olimpijsko reprezentanco, ki je lani avgusta odpotovala na prve olimpijske igre mladih do 18. leta v Singapur.  

CALCIT BIKE TEAM je društvo desetletja

Največji slovenski gosko kolesarski spletni medij www.mtb.si je ob prehodu v novo desetletje razglasil naj dogodke, klube in športnike, ki so v zadnjih 10 letih zaznamovali gorsko kolesarski svet pri nas. Naziv naj društvo preteklega desetletja je tako pripadel CALCIT BIKE TEAM-ju. Kot so zapisali v obrazložitvi, društva zares živijo le, če delajo z mladimi, organizirajo prireditve in so dejavna v panožni zvezi, športni uspehi pa nato sledijo sami. Kamniški klub, ki mu to brez dvoma uspeva, so postavili kot zgled ostalim društvom.

Rok in Matej med najboljšimi v občini

Med dobitniki občinskih priznanj za športne dosežke v letu 2010, ki so jih konec meseca podelili v Domu kulture Kamnik, sta tudi calcitovca Matej Vrankar in Rok Korošec. Slednji je minulo sezono zaključil kot najuspešnejši tekmovalec kluba. Rok je član slovenske mladinske reprezentance, ki jo vodi še en calcitovec - športni direktor Mohor Vrhovnik. Uvrstil  se je v kolesarsko reprezentanco za nastop na prvi zgodovinski olimpijadi za mlade, je zmagovalec državnega prvenstva v vzponu, drugi z državnega prvenstva v krosu in zmagovalec skupnega seštevka slovenskega pokala v krosu.

Matej Vrankar je bil v lanski sezoni v slovenski konkurenci med dečki do 15 let nepremagljiv. Nanizal je kar 9 zmag na tekmah slovenskega pokala in osvojil tekmo državnega prvenstva v Kamniku.

 

Besedilo: Nika Vrhovnik, Odnosi z javnostmi, KD Calcit Kamnik
Fotofrafije: Grega Stopar, mtb.si


<< Nazaj | Novice