Mali grad

Seznam dimnikarskih družb z dovoljenjem in dimnikarjev z licenco

27.01.2017

 

Seznam dimnikarskih družb z dovoljenjem in dimnikarjev z licencoNa uradni spletni strani Občine Kamnik smo vas že obvestili o sprejetju novega Zakona o dimnikarskih storitvah, ki je stopil v veljavo 1. 1. 2017 in uvaja licenčni sistem ter izbiro dimnikarja prepušča uporabnikom.

Potrošniki bodo izvajalca dimnikarskih storitev lahko izbrali do konca junija 2017, in sicer za prihodnjih 12 mesecev, v nasprotnem primeru se bo štelo, da so z izvajalcem, ki je na dan 31. decembra 2016 opravljal obvezno državno gospodarsko službo, zadovoljni in bo to delo opravljal tudi doslej. Dodatna pojasnila Ministrstva za okolje in prostor si lahko preberete v priponki.

Ministrstvo za okolje in prostor je v skladu z Zakonom o dimnikarskih storitvah objavilo tudi seznam dimnikarskih družb in dimnikarjev z licenco, ki je pripravljen na podlagi seznamov izdanih ter dokončnih dovoljenj in licenc in so ga ministrstvu sporočile upravne enote, ogledate pa si ga lahko tukaj (podatki se tedensko osvežujejo).

Dodatne informacije o dimnikarski dejavnosti so dostopne na spletni povezavi: http://www.mop.gov.si/si/delovna_podrocja/dimnikarska_dejavnost/.

Vprašanja in pritožbe v zvezi z izvajanjem dimnikarske službe lahko stranka posreduje na naslov

Ministrstvo za okolje in prostor
Sektor za okolje in podnebne sporemembe
Dunajska cesta 47
1000 Ljubljana
Elektronska pošta: gp.mop@gov.si

Vir: Ministrstvo za okolje in prostor


<< Nazaj | Novice