Mali grad

Šesti velikonočni sejem Turističnega društva Tuhinjska dolina oživel ploščad pred Termami Snovik

10.04.2011

 

Danes je pri Termah Snovik potekal že šesti velikonočni sejem, v organizaciji Turističnega društva Tuhinjska dolina, katerega namen je promovirati okoliške turistične kmetije ter njihovo zdravo pridelano hrano. Letošnje leto so se prvič predstavili tudi nekateri razstavljalci in ponudniki od drugod, kot vsako leto, pa so tudi letos na sejmu sodelovali otroci iz Podružnične osnovne šole Zgornji Tuhinj ter Varstveno delovni center Sožitje iz Kamnika.

Kot je povedal predsednik društva ter prokurist Term Snovik, Ivan Hribar, je velikonočni sejem nadgradnja ponudbe Term Snovik, kajti že sedaj ponujajo gostom zdravo prehrano, pridelano na kmetijah v Tuhinjski dolini, spodbujajo okoliške kmetije k razvoju kmečkega turizma ter jim pomagajo pri njihovi promociji.

Turistično društvo Tuhinjske doline je letos uredilo 5 starih pohodniških poti, jih označilo po najnovejših standardih in izdalo karto poti z opisi v slovenskem in angleškem jeziku. Na ta način nudijo v Termah Snovik celovito pohodniško ponudbo. Po pohodniških poteh se odpravljajo z gosti vsak teden, s postanki na okoliških kmetijah. Že lani so v Termah Snovik prejeli specializacijo pohodniških turističnih namestitev, kar pomeni, da svojim gostom ponujajo vse potrebno za pohodništvo, od informacij destinacij do možnosti najema in sušenja pohodniške opreme, prevoza pohodnikov do izhodiščnih tur in drugo.

Otroci iz Podružnične osnovne šole Zgornji Tuhinj so pokazali, da so v šoli zelo kreativni, razstavili so velikonočne dekorativne izdelke.

Na sejmu so obiskovalci lahko videli, kako so nekoč izdelovali košare, izdelke iz ličkanja, velikonočne butarice ter lesene zabojnike za sadje in zelenjavo.

Besedilo in fotografije: RTA, Regijska tiskovna agencija

 

 


<< Nazaj | Novice