Mali grad

Šesti Maistrov pohod

09.04.2011

 

Kot zadnja prireditev v okviru letošnjega občinskega praznika je v Kamniku danes potekal že šesti Maistrov pohod, ki ga vsako leto organizira Društvo generala Maistra Kamnik v sodelovanju z ostalimi veteranskimi organizacijami.

Že pred osmo uro so se pred Maistrovim spomenikom zbrali številni mladi in starejši pohodniki, veliko jih je prišlo tudi iz Komende, ki so po številu prvič presegli dobro stotnijo.

V imenu organizatorja pohoda jih je pozdravil in jim opisal pravila pohoda Niko Pinterič,  predsednik DGM Kamnik. Nato pa jih je v lepem sončnem jutru pozdravil kamniški župan, Marjan Šarec in jim zaželel prijetno pot na 660 m visoko Veliko špico nad Kamnikom. Pospremil jih je do Maistrove rojstne hiše na Šutni, kjer so pohodniki z minuto molka počastili spomin velikega kamniškega rojaka.

Letos je bilo med pohodniki, ki jih je na okrog tri ure trajajočem pohodu vodil tajnik DGM Kamnik, Jože Arko in ostali člani DGM, še posebej veliko mladine iz kamniških šol, najštevilčnejši pa so mladi pohodniki iz Osnovne šole Marije Vere na Duplici.

Po končanem pohodu so se pohodniki vrnili na izhodišče na Trg talcev, kjer jih čakalo okrepčilo.

Besedilo: Franc Svetelj
Fotografije:F.S.


<< Nazaj | Novice