Mali grad

Sestanek s krajani minil v konstruktivnem vzdušju

11.05.2013

 

Včeraj je v Domu kulture Kamnik potekal sestanek občanov in druge zainteresirane javnosti na temo uvedbe novega prometnega režima na območju ožjega mestnega jedra Kamnika. Sestanka, katerega  povod je bila peticija krajanov Grabna, ki so bili prizadeti ob uvedbi enosmernega prometa na Medvedovi ulici, in katere pobudnik je bil Franci Sedmak, so se udeležili župan Marjan Šarec, vodja Oddelka za gospodarske javne službe mag. Matjaž Srša, Refik Hodžić iz Policijske uprave Ljubljana, komandir Policijske postaje Kamnik Sebastjan Juhant, pomočnik komandirja Policijske postaje Kamnik Mirko Končina, Rok Lunar iz podjetja PBL, d.o.o.,  Uroš Pust iz City Studia d.o.o. in Sinan Mihelčič iz Skupine Štajn.

V skladu s prvo točko dnevnega reda je bila predstavljena projektna in prometna študija, ki se je nanašala na nov prometni režim in razloge uvedbe le-tega. V drugem delu konstruktivnega posveta pa so s pobudami in predlogi sodelovali predstavniki podpisnikov že omenjene peticije, krajani Medvedove ulice, Kettejeve ulice, Tunjiške in Cankarjeve ulice, kot tudi Žal, Tunjic, nekaj krajanov iz Stranj, predstavniki gospodarskih družb na tem območju ter ostala zainteresirana javnost.

Župan Marjan Šarec je v dopolnitev vseh danih pobud na včerajšnjem posvetu poudaril, da prometni režim v centru mesta ni več zagotavljal tiste pretočnosti in varnosti, ki bi jo pričakovali. Povedal je, da so problem reševali v prepričanju in s ciljem stvari spremeniti na bolje. Danes pa so se zbrali zato, da skupaj najdejo optimalno rešitev, ki bo v zadovoljstvo vseh udeležencev v prometu. Ob samem koncu resnično konstruktivne in mirne razprave pa je še povedal: »Tegobe, pobude, izjave in razprave, ki ste jih danes predstavili, niso zanemarljive in zato smo se tukaj tudi zbrali. Lahko rečem, da bom strokovni skupini, ki je pripravljala ureditev enosmernega prometa Medvedove, predlagal, da se Medvedova ulica ponovno odpre za promet v obe smeri. Upošteval bom mnenje pobudnika peticije Francija Sedmaka, ki je bil že pred leti pobudnik za postavitev prometnih  grbin na Medvedovi ulici. Skupini pa bom hkrati predlagal, da predvidoma v 7 dneh izvede vse maksimalne ukrepe za znižanje hitrosti in zagotovitev varnost. Upam, da bomo tudi v prihodnje stopili skupaj, se pogovorili in reševali težave, ki vplivajo na življenje krajank in krajanov naše občine. Vsekakor pa se moramo vprašati ali v zadostni meri spoštujemo prometne predpise. Ali skrbimo za lastno varnost in za varnost drugih, najbolj ranljivih skupin udeležencev v prometu? Vsem današnjim udeležencem hvala, da ste s konstruktivnimi mnenji sooblikovali današnje srečanje.«


<< Nazaj | Novice