Mali grad

»SerataSlovena 2014« v znamenju Okusov Kamnika

28.02.2014

 

25. februarja je SPIRIT Slovenija, Predstavništvo v Italiji v sodelovanju z Zavodom za turizem in šport v občini Kamnik, uspešno izpeljalo slovenski večer z uradnim imenom »SerataSlovena 2014«. Na tradicionalnem svečanem dogodku se je Predstavništvo srečalo z več kot sto novinarji in drugimi osebami, pomembnimi za promocijo Slovenije kot turistične destinacije v Italiji.

Dogodek je bil letos v znamenju mesta Kamnik, ki je gostom predstavil svojo turistično ponudbo in znamko »Okusi Kamnika«, ki je del širšega kulinaričnega projekta »Okusiti osrednjo Slovenijo«.

Večer se je pričel z novinarsko konferenco, kjer so kot govorniki nastopili Ingrid Sergaš, Generalna konzulka Republike Slovenije, Gorazd Skrt, vodja predstavništva v Italiji in direktorica Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Urška Kolar. Nadaljeval pa s svečano večerjo, kjer so gostom štirje izvrstni kuharji (Janez Bratovž, Tomaž Bratovž iz Restavracije JB, Janez Uršič iz Gostišča s prenočišči Pri orlu in Primož Repnik iz Gostilne Repnik) predstavili gastronomske specialitete Kamniškega okoliša.

Štirje novinarji in en fotograf so tekom večerje za najlepše in najboljše predstavitve Slovenije v italijanskih medijih v letu 2013 prejeli priznanja in nagrade.

Izjemna kamniška kulinarika in pester spremljevalni program sta v dvorani pričarala druženje v sproščenem vzdušju, ki bo zagotovo pripomoglo h gradnji in vzdrževanju dobrih odnosov med kamniškim turizmom in italijanskimi novinarji, predstavništvom kot tudi Turizmom Ljubljana.

Besedilo: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik
Fotografije: Miha Šegula


<< Nazaj | Novice