Mali grad

Sedmo slikarsko srečanje v spomin Dušana Lipovca

05.06.2011

 

Prva junijska sobota je Pod Skalo že tradicionalno slikarsko obarvana. Tako je bilo tudi letos, saj se je v spomin na akademskega slikarja in likovnega publicista Dušana Lipovca zbralo 24 likovnih ustvarjalcev, ki so ves dan ustvarjali na prostem.

 

 Pobudo po skupnih druženjih je zadnje leto pred smrtjo dal prav Dušan Lipovec, ki pa je le nekaj dni pred prvim srečanjem preminil. Spomini na skupna druženja in ustvarjanja so še vedno živi, in tako se ravno z likovno kolonijo izpolnjuje njegova želja po srečanju slikarjev »Pod Skalo«.

 

Letošnje srečanje se je zaključilo z razstavo na prostem, na kateri so predstavili vsa slikarska dela, ki so nastala tega dne. Program ob odprtju razstave je odlično, na sebi lasten način povezoval znani radijec, mojster besede, Silvo Teršek, spomin na Lipovčeva razmišljanja o kulturi in umetnosti pa je obudil Tone Ftičar. Glasbeno spremljavo sta dodala Matic Smolnikar na kitari in Marjan Spruk na kontrabasu, svoje misli o pomenu likovnega ustvarjanja in dojemanju umetnosti nasploh, pa je v dialogu s Silvom Terškom izrazil tudi kamniški župan Marjan Šarec.

 


Besedilo in fotografije: Vesna Resnik


<< Nazaj | Novice