Sedmi Kul petek: filmska glasba in filmski zaključek dogodkaZa nami je že sedmi Kul petek, kulinarični večer z živo glasbo v mestnem jedru Kamnika. Z znanimi filmskimi melodijami nas je v prijeten začetek vikenda popeljala Urška Orešič Šantavec. Filmska pa ni bila le glasba, temveč tudi zaključek dogodka, ki se je zaradi višje sile končal predčasno.

Tudi ta petek so številni obiskovalci uživali v ponudbi lokalnih jedi in pijače. Ponudba je bila zopet pestra: Pr'Mojci so med drugim nudili vedno okusen Beertah in Pod gorami s kamniško kajžerico, Korobač je navduševal s koktejli in enostavno klasiko, pečeno koruzo in krompirjem, ljubitelji odlične baklave so se sladkali na stojnici Falafel Okusi orienta, Mangoop pa je nudil svoje slastne burgerje. Otroci so tokrat prišli na svoj račun ob pisani ponudbi puhastih mini palačink z mnogimi posipi ponudnika Sladki kot z Velike planine. Seveda pa ni Kul petka brez domačega piva. Kozarec hladnega so nudile pivovarne Barut, Menin'c in Mister.

Na odru je za živo glasbo tokrat skrbela Urška Orešič Šantavec. Vsem poznani filmski napevi so ustvarili prijetno vzdušje za druženje na topel petkov večer. A rek pravi, da je včasih dobro, da se stvari končajo v trenutku, ko so le-te najboljše. In tako je, malo pred deseto uro delu Kamnika kot tudi parku Evrope zaradi višje sile zmanjkalo elektrike. Nenadna tema in tišina sta dogodek zaključili eno uro prezgodaj. A kljub filmskemu koncu s Kul petki v tem poletju še nismo zaključili!

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik se je za ponovno uvedbo kulinaričnih večerov z živo glasbo v parku Evropa odločil po dobrem odzivu v lanskem poletju. 10. in 17. avgusta bosta Kul petka vključena v program Kamfesta. Takrat boste v parku Evropa lahko prisluhnili izvajalcem Las Gafas in Yu Generacija.

Naj se delovni teden zaključi s Kul petkom.

Besedilo in fotografije: Tadeja Kovač, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik