Še trije večeri do konca letošnjega KamfestaČeprav je popoldansko nebo grozilo, da bo šesti dan letošnjega Kamfesta deževen, so se oblaki razkadili in obetal se je še en uspešen festivalski večer. Večer, ko so letos v vsej svoji veličini še zadnjič zasijali vsi kamfestovski odri.

Po utečenem programu se je dan začel na polnem otroškem prizorišču, ki ga je tokrat zavzel navihani kuharski mojster Palček Nos, publiki pa so se zaradi obilice hrane na odru verjetno kar cedile sline. Preden sta na Večernem odru Bowrain in KALU zbrane začarala z enkratnim glasbeno-umetniškim projektom Not Exactly Lost, je sinočnje koncertno dogajanje otvoril legendarni Janez Škof. Na Mestnem odru je karizmatično prepletal vrhunce slovenske poezije z netipičnim zvenom frajtonarice, kar je rezultiralo v še enem izvrstnem večeru.

Na Odru Zaprice je nastopila pihalna enota Mengeške godbe, ki so se tokrat zbrali kot MG Flautet. Med mogočnimi zidovi so odzvanjali zvoki klasične glasbe, med katero so se prikradle tudi priredbe skladb iz filmskega traku. Zadnja rola le-tega pa se je za tokratni Kamfest odvila v samostanu Mekinje z nizozemskim mladinskim filmom Kickbokserka.

V Kreativni četrti Barutana pa je bil včeraj na vrsti večer smeha. Nastopila je četverica kamniških komikov – Matija Grkman, Gregor Skok, Jan David Kljenak in Andrej Podbevšek – ki se jim je pridružil še gromkoglasni Boštjan Gorenc – Pižama. 

Do konca letošnjega Kamfesta nas ločijo še trije festivalski večeri.

Za uverturo v zadnjo tretjino festivala bo danes na sporedu sledeče

Četrtek, 13. avgust

  • cel dan, DDV program na zidu ob Kreativni četrti Barutana / Ivan Mitrevski: Volkulja Bela in čarobni gozd, ulična razstava stripa
  • cel dan, DDV program na zidu ob Kreativni četrti Barutana / Dušan Letnar: Ulična razstava fotografij iz Barutane, ulična fotografska razstava
  • 17.00, Glavni trg / Diversity sejem
  • 18.00, Otroški oder / Čarovnik Sam Sebastian: Hokus Pokus Cirkus, interaktivna čarovniška predstava – RAZPRODANO!
  • 20.00, POGLED skozi MUZEJ v GALERIJO, Galerija Miha Maleš / V GALERIJO! – pogovor Saše Bučan s Klementino Golija ob njeni razstavi Več kot pogled
  • 20.00, Mestni oder / Moonlight Sky *, jazz fusion
  • 20.30, KČ Barutana / Jani Kovačič, uporniški poet - RAZPRODANO!
  • 21.00, Večerni oder / Čao Portorož, podivjani rock’n’roll
  • 21.00 Oder Zaprice / Duo Ponte, world music
____________________

* vstopnina: 5 €. Prodaja vstopnic na www.mojekarte.si in prodajnih mestih v sistemu mojekarte.si.

Več informacij o dogodkih in prizoriščih letošnjega Kamfesta je dostopnih na uradni spletni strani Kamfesta 2020, in sicer na povezavi www.kamfest.org.

Se vidimo na Kamfestu 2020!

Akcija Skupine Štajn: Archistudents for archistudents

Ekipo Skupine Štajn, ki je letos aktivno sodelovala pri pripravi prizorišča v Kreativni četrti Barutana, in njihov tokratni kamfestovski projekt je v zadnjih dneh močno pretresla nesreča v Libanonu, saj imajo v ekipi prijatelja iz Beiruta. Zato so se študentje v skupini odločili, da jim pomagamo po svojih najboljših močeh. V ta namen odpirajo podporno akcijo, kjer bodo zbirali sredstva za študente v Libanonu, ki si v tem trenutku prizadevajo obnoviti svoje mesto.

V ekipi Festivala Kamfest se zavedamo, kako pomembna je složnost, zato akcijo močno podpiramo. Akcijo podpirajo tudi Mladinski center Kotlovnica, Dom Kulture Kamnik, Štajn arhitekti, nova arhitekti, skupina Prostorož ter župnijska Karitas Kamnik.

Zaradi ukrepov proti korona virusu se sredstva zbirajo zgolj preko bančnih transakcij. Vsem, ki se boste akciji pridružili se najlepše zahvaljujemo.

Pomoč lahko prispevate na spodnji račun:

Župnijska Karitas Kamnik
IBAN: SI56 0231 2009 2509 685
Namen: LIBANON

Besedilo: organizacijska ekipa Festivala Kamfest
Fotografije: Kamfest 2020