Mali grad

Še en uspešno izpeljan dobrodelni marec Študentskega kluba Kamnik

05.04.2016

 

Še en uspešno izpeljan dobrodelni marec Študentskega kluba KamnikŠtudentski klub Kamnik je letošnji marec že četrtič zapored preimenoval v mesec dobrodelnosti. Glavni cilj projekta je bil zbrati čim več sredstev za družine socialno ogroženih dijakinj in dijakov kamniških srednjih šol. S tem namenom je preko celega meseca potekala vrsta zanimivih dogodkov.

Začeli smo s pohodi k Svetemu Primožu, kjer smo lovili prve sončne žarke letošnje pomladi. Vsak podpis na vrhu je v dobrodelni sklad prinesel 0,50 evra. Zbralo se nas je 1.020, skupaj s prostovoljnimi prispevki pa smo v naš sklad dobrodelnosti prihodili 797,20 evrov, namenjenih 7-članski družini iz okolice Kamnika.

Že naslednji vikend smo na svoj račun prišli tudi sladkosnedi. V sklopu tržnice Okusi Kamnika so kamniške študentke poskrbele za celo paleto slaščic, z njimi pa se je lahko posladkal prav vsak. Še posebno smo bili veseli prostovoljnih prispevkov, ki so jih dobrodelni sladkosnedi darovali v zameno za okusne dobrote. Na koncu je bilo le-teh 310,78 evrov, znesek pa smo razdelili med dve družini.

Velikonočni ponedeljek je tokrat minil v znamenju odbojke. Na dobrodelnem odbojkarskem turnirju, ki smo ga organizirali s pomočjo kluba Leo, smo se potili v telovadnici Osnovne šole Stranje. 18 ekip iz vse Slovenije je za dijaka, ki je lani ostal brez obeh staršev, priigralo 1.100 evrov.

Ker je smeh pol zdravja, smo letos zaključili z dobrodelno stand-up komedijo. V Domu kulture Kamnik nas je do solz nasmejal Pižama s komedijo 50 odtenkov njive. Za lakoto obiskovalcev pred in po predstavi je že drugo leto zapored poskrbel Tim, ki je prostovoljno pekel palačinke. Mi smo se zabavali, dijakinja Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik pa bo prejela 700 evrov, ki jim bomo dodali še 110 evrov, ki smo jih zbrali na tržnici slaščic.

Poleg naštetega smo skozi ves mesec marec zbirali zamaške in hrano ter druge pripomočke za naše brezdomne štirinožne prijatelje, po osnovni šolah pa šolske potrebščine za otroke. Mlade družine pa so lahko izkoristile možnost prijave na razpis za študentske družine.

Dobrodelni mesec marec se je ponovno izkazal kot izjemno uspešen projekt. Študentski klub Kamnik bi se rad iskreno zahvalil vsem, ki so na kakršen koli način pripomogli k izvedbi dogodkov. Calcitu Kamnik za njihovo donacijo in pomoč pri izvedbi dobrodelnih pohodov, Leo klubu Kamnik za soorganizacijo odbojkarskega turnirja, Osnovni šoli Stranje za telovadnico, TIC-u za stojnico, Timu za palačinke, Pižami za smeh, vsem zbirnim mestom za zbiranje potrebščin, ter celotni mladi ekipi študentov, brez katerih projekta ne bi bilo. Največja zahvala pa gre seveda vsem vam, ki ste se pridno udeleževali naših dogodkov, darovali ali na kakršen koli drug način prispevali k uresničevanju našega cilja. Skupaj smo zbrali preko 3000 evrov, goro zamaškov in hrane za živali ter šolskih potrebščin. Najpomembnejše pa je, da smo se pri vsem tem družili, zabavali, športali, risali nasmehe na obraz ter dokazali, da nekatere male stvari ljudem v stiski lahko spremenijo življenje na bolje.

Besedilo in fotografije: Nina Marinšek, vodja Dobrodelnega meseca marca 2016


<< Nazaj | Novice