Mali grad

Se dobimo zvečer v mestu

13.12.2019

 

Se dobimo zvečer v mestuVčeraj so Oder v mestu (parkirišče pri Kavarni Veronika) zavzeli pravi gusarji, ki so bili bolj ali manj šaljivo strašni in številnim otrokom vendarle niso pognali strahu v kosti. Zvečer pa so gusarje z močjo besed in humorja z odra uspeli pregnati kamniški šaljivci in zabavljači. Otroci, njihovi starši in vzgojiteljice iz Vrtca Antona Medveda Kamnik, enota Mojca, so v center mesta prinesli lučke prijateljstva ter si skupaj ogledali otroško predstavo. Pokriti oder vse do 21. decembra ponuja otroške predstave, koncerte, glasbene in humoristične nastope, celo ski disco pod disco kroglo z ogledalci, in vas prav vsak dan vabi v toplo zavetje, da iz njega pokukate na zasneženi Kamnik in se pozabavate z junaki predstav. Vsi dogodki so brezplačni. V prijaznih lesenih hiškah z izbranimi izdelki in domačimi dobrotami lahko izberete posebno darilce za vaše najdražje.

Oder v mestu je včeraj, v četrtek, 12. decembra 2019, zavzela skupina KUD LJUD s predstavo Gusarsko gledališče kapitana Dade, ki so pod pobočjem Malega gradu pluli na gusarski ladji Veronika, Otroci, njihovi starši ter vzgojiteljice Alenka Jevšnik, Lili Šarec in Sabina O.Crait iz Vrtca Antona Medveda Kamnik, enota Mojca, pa so v center mesta prinesli lučke prijateljstva ter si skupaj ogledali otroško predstavo o strašnih gusarjih.

Od 19. ure pa smo se muzali ob šalah in smejali resničnim zgodbam kamniških šaljivcev in zabavljačev. Politično korektno je številne šaljivce in zabavljače povezoval soorganizator letošnjega decembrskega dogajanja v Kamniku Goran Završnik iz Kulturnega društva Priden možic. Resnične zgodbe, začinjene z dobršno mero humorja, pa so z nami delili kamniški šaljivci iz resničnega sveta Tomaž Schlegel, Breda Podbrežnik Vukmir, Franc Pestotnik - Podokničar, Matic Maček – Muc, Jan David Klenjak, Matija Grkman, Andrej Podbevšek in Helena Sterle.

Iz ličnih lesenih hišk na Glavnem trgu je odmevala praznična glasba, po praznična darila ste vabljeni vsak dan od 17. do 21. ure. Vaše najdražje boste lahko razveselili z darilci, kot so igrače za otroke, pletene odeje velikanke, kape in rokavice, drobižnice in nahrbtniki, novoletni okraski, naravna kozmetika, domače potice in sladice, med in medeni izdelki in še in še. Namen hišk pa je, da skupaj z že obstoječimi številnimi ponudniki storitev in izdelkov trgovinic na Šutni in v mestnem jedru, zaokrožimo podobo najlepše kamniške ulice in našega mesta kot malce drugačnega, a zanimivega in raznovrstnega nakupovalnega središča.

Otroci so po mestni promenadi, ki jo krasijo novoletne smrečice, okrašene s strani otrok kamniških vrtcev in šol, jahali ponije, na drsalni plošči kamniškega mestnega drsališča pa so drsali v ritmih praznične glasbe.

Kje se torej dobimo? Gremo Zvečer v mesto!

Petek, 13. december

Oder v mestu (parkirišče pri Kavarni Veronika)

Praznični utrip Kamnika

Lady M

Trgovina Kim

Intershop Kammeleon

Rotovž caffe

Vljudno vabljeni k ogledu celotnega dogajanja Pravljičnega Kamnika: Zvečer v mesto, ki je dostopno na spletni povezavi www.visitkamnik.com, spremljate pa nas lahko tudi na Facebook povezavi Živim Kamnik.

Kje se torej dobimo? Gremo Zvečer v mesto!

Fotografije: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik


<< Nazaj | Novice