Mali grad

Še četrti poraz odbojkaric proti Novi KBM Braniku

03.02.2017

 

Še četrti poraz odbojkaric proti Novi KBM BranikuOdbojkarice Calcit Volleyballa so v tretji tekmi tretjega turnirja srednjeevropske lige v dvorani Tivoli izgubile z Novo KBM Branikom. Tudi tokrat brez osvojenega niza, s porazom pa so Mariborčankam tudi prepustile prvo mesto v 1. DOL, saj je šlo tudi za zaostalo tekmo prvega kroga.

Calcit Volleyball – Nova KBM Branik  0:3 (-20, -22, -28)

Ljubljana – Športna dvorana Tivoli, gledalcev 150, sodnika: Kramar Šandl, Rajković (oba Hrvaška).

Calcit Volleyball: Grudina 7, Božič, Mihevc 4, Blažič, Pahor, Igličar 2, Zaplotnik, Kostić 21, Jerala – libero, Turk, Koleva 14, Van de Vyver 3. Trener: Nicola Negro.

Nova KBM Branik: Mlakar 14, Blagne 6, Košenina, Kaučič 9, Vovk, Najdič 3, Milosavljević, Planinšec 10, Sobočan 15, Jerala, Pintar , Koskelo - libero. Trener: Bruno Najdič.

Pred tednom dni so aktualne slovenske državne prvakinje na povratni tekmi drugega kroga pokala CEV še tretjič zaporedoma izgubile proti aktualnim pokalnim zmagovalkam. Po treh zaporednih zmagah je bila psihološka prednost močno na strani mariborske ekipe, ker pa je današnja tekma veljala tudi kot zaostala tekma prvega kroga 1. DOL za ženske, je bila za obe ekipi še toliko pomembnejša. Zmagovalke dvoboja so si namreč praktično že zagotovile prvo mesto po rednem delu državnega prvenstva, s tem pa tudi prednost domačega igrišča.

Podobno kot pred tednom dni v pokalu CEV so tudi tokrat prvi niz bolje začele domače odbojkarice, ki so z dvema točkama Slavine Koleve in blokom Tine Grudine povedle s 7:3, prednost štirih točk pa so ohranile tudi ob prvem tehničnem odmoru. Vendar so bankirke na servis Saše Planinšec dosegle štiri zaporedne točke in na drugi tehnični odmor odšle z vodstvom 16:14.  Z blokom Marine Kaučič so gostje pobegnile na tri točke (18:15),  po asu Sare Najdič že 23:19. Domačinke so se jim pred tem sicer približale na točko zaostanka, vendar je vse preveč njihovih začetnih udarcev končalo v avtu, da bi lahko prišlo do zasuka. Niz je zaključila Mlakarjeva.   

Začetek drugega niza je sicer pripadel gostjam, ki so v prvem nizu naredile manj lastnih napak, zato pa so bile boljše na sprejemu, a slabše v napadu in bloku. Domače odbojkarice so zaostanek dveh točk (2:4) do prvega tehničnega odmora, ko je bila na servisu Tina Grudina, zasukale v svojo korist, saj so nanj odšle s prednostjo treh točk. S tremi zaporednimi točkami, tudi po zaslugi Olivere Kostić, so jo povečale na šest (13:7), imele priložnost za plus sedem, a so se jim gostje s točko Mlakarjeve približale le na dve zaostanka (13:15), s  točko Anite Sobočan pa izid na 19. točki izenačile. Z blokom Marine Kaučič pa so po daljšem času spet povedle (22:21), prednosti pa niso več izpustile iz rok. Tako kot prvi, je tudi drugi nič končala Mlakarjeva.

Calcitovke so v tretjem nizu po točki Kostićeve povedle z 12:9, nato pa je v njihovi igri prišlo do nerazumljivega padca. Zanje so bili usodni servisi Sare Najdič, ki je v napadu odlično razigrala še soigralke, ki so dosegle kar sedem zaporednih točk za vodstvo s 16:12. Na servis Grudine so se domačinke gostjam približale na dve točki zaostanka (16:18), na servis Katje Mihevc je na 21. točki sledilo izenačenje, s kar tremi bloki, enega je prispevala Olivera Kostić, dva pa Tina Grudina, je bilo na semaforju 24:21 za Calcit Volleyball. S tem pa niz še ni bil odločen, Mariborčanke so z blokom izid izenačile, nato pa izkoristile svojo peto zaključno žogo. Izkoristila jo je Marina Kaučič, pet domačih pa je ostalo neizkoriščenih.

Izjavi po tekmi

Nicola Negro, trener Calcit Volleyballa: »Res je, da smo danes prikazali boljšo igro, kot pred tednom dni, vendar ne morem biti zadovoljen. V treh nizih smo kar petnajstkrat z blokom zaustavili nasprotnice, pa to ni bilo dovolj za zmago, vendar je bil v prvem nizu naš napad le 22-odstoten. Spet smo naredili preveč lastnih napak, premalo smo pritiskali s servisom, to pa je na koncu odločalo. Resnično nimam razloga za zadovoljstvo.«

Bruno Najdič, trener Nove KBM Branika: »Pričakoval sem težko tekmo, pričakoval sem močan napad z domače ekipe, kar se je tudi pokazalo. V tretjem nizu smo se uspeli vrniti v igro, v končnici pa smo bili dovolj zbrani. Vesel sem, da smo prišli do zmage, kajti ni preprosto v slabih treh tednih dneh trikrat igrati z istim nasprotnikom, moram pa obema ekipama čestitati na dosti dobri igri.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice