Mali grad

Sari izročili ček v višini 4.120 evrov za nakup hišnega dvigala

12.05.2010

 

Dober mesec po uspešno izvedenem 3. Županovem dobrodelnem plesu so člani Liste Toneta Smolnikar - Za Kamnik Sari Vrankar in njeni mami Petri izročili simbolni ček v višini 4.120 evrov.

Sara je štiri in pol letna deklica iz Šmarce s težko obliko cerebralne paralize, zaradi katere je popolnoma odvisna od tuje pomoči. Zanjo z vso ljubeznijo skrbi mamica Petra, ki jo je, ko je bila Sara stara sedem mesecev, zbil motorist in njena rehabilitacija traja še danes. Sara z veseljem hodi v vrtec v Roje, kjer se med otroki dobro počuti. 

Na letošnjem dobrodelnem Županovem plesu so člani Liste Toneta Smolnikarja – za Kamnik dali pobudo za akcijo zbiranja sredstev za hišno dvigalo. Polovica izkupička letošnjega županovega plesa smo nakazali na TRR, kjer se zbirajo sredstva za dvigalo, drugo polovico pa namenili Gregorju za nakup stopniščnega vzpenjalca.
Prispevke za dvigalo lahko donirate tudi vi. Vse informacije za nakazilo prispevka so objavljene na spletni strani www.pikica.si s katero je akcija zbiranja sredstev stekla tudi širše.

Sari in njeni mamici Petri je na pomoč priskočila tudi Iskrica Nedeljskega (prispevek si lahko preberete na povezavi). Kot je dejala Petra Vrankar, upata, da bo dvigalo stalo že letos.

Tekst in foto: Nina Klisarič


<< Nazaj | Novice