Mali grad

Sanacija nekaterih zemeljskih plazov, ki jih je povzročilo močno deževje v drugi polovici septembra, v zaključni fazi

16.11.2010

 

Zadnje večdnevno močno deževje, ki je septembra med drugim prizadelo tudi Kamnik in okolico, je povzročilo preko 50 zemeljskih plazov. Na občini Kamnik so kmalu po poplavah določili sanacijo plazov glede na prioritete. V teh dneh je v zaključni fazi sanacija treh plazov, ki so ogrožali stanovanjske objekte oziroma cestno infrastrukturo. Uspešno sta sanirana dva plazova na Veliki Lašni in Starih Selih, ki sta ogrožala lokalni cesti.

V zaključni fazi je sanacija dveh plazov v naselju Stolnik, ki sta ogrožala lokalno cesto. Za sanacijo plazu blizu objekta Stolnik 12, je Občina Kamnik namenila dobrih 48.000 evrov, za sanacijo drugega, nekoliko manjšega plazu, ki se je sprožil pod lokalno cesto v Stolniku v petek, 17. septembra, pa dobrih 21.000 evrov.

Izvajalec del, PUH d.d., končuje tudi s sanacijo plazu v kraju Hrib, ki je ogrožal stanovanjski objekt. Občina je za sanacijo namenila 146.000 evrov proračunskih sredstev. V času najobilnejših  padavin, med 17. in 18. septembrom, so pripadniki CZ Kamnik iz stanovanjskih hiš evakuirali skupno pet družin, med njimi tudi družino iz stanovanjske hiše Hrib 8/a. Po opravljenih strokovnih ogledih na plazovih so se v ponedeljek, 20. septembra vse evakuirane družine vrnile na svoje domove.

Uspešno je zaključena sanacija dveh plazov na Veliki Lašni in Starih Selih, ki sta prav tako ogrožala lokalni cesti. Občina je za sanacijo prvega plazu namenila 34.000 evrov, za sanacijo plazu na Starih Selih pa 28.000 evrov proračunskih sredstev.


<< Nazaj | Novice