Mali grad

S turistično ponudbo se je v Arboretumu predstavil tudi Kamnik

03.05.2015

 

Če ste od 1. do 3. maja obiskali spomladansko razstavo tulipanov v Arboretumu Volčjem Potoku, ste v  Atriju Srca Slovenije lahko okušali Okuse Kamnika, si ogledali lične izdelke spretnih rokodelcev območja Srca Slovenije in prisluhnili ljudski glasbi.  Na skupnem prostoru so se  predstavljale občine in turistični ponudniki Srca Slovenije, dogajanje pa so bogatile delavnice različnih rokodelcev in ponudnikov  domače obrti.

Čeprav je bilo na praznični 1. maj vreme bolj kislo, pa obiskovalcev ni manjkalo.Predstaviliso se Zdravilni gaj Tunjice in rokodelci domače obrti: Karlo Podkrajšek (leseni unikatni izdelki), Aleksandra Goluh, Alessi d.o.o. (izdelki iz polstene volne), Jožica Bajc Pivec (zeliščarstvo), Aleš Veber (leseni izdelki),Barbara in Borut Dacar (unikatna keramika in nakit), Brigita Herjavec, Turistično društvo Dobeno (lončarstvo), Kovaštvo Grašič (umetnostno kovaštvo), KUD Fran Maselj Podlimbarski (pletenje slamnatih kit), Sabina Grošelj, Vrt zdravilnih rastlin (zeliščarstvo), Preproge Vesel (unikatne preproge).

Sobotni dan je postregel tudi z nekaj sončnimi žarki, predstavile pa so se Terme Snovik in  Javni zavod Bogenšperk. Poleg že omenjenih rokodelcev so svoje izdelke na ogled postavili: Jožica Bajc Pivec (zeliščarstvo), Joca Jamšek (delavnica izdelave voščilnic iz suhega cvetja) in Brigita Herjavec (lončarstvo).

Nedeljski dan pa je navkljub oblakom privabil številno množico obiskovalcev, kjer so si na stojnicah lahko ogledali predstavitev vseh kamniških turističnih društev in se okrepčali z Okusi Kamnika. Zbranim se je pridružil tudi podžupan Matej Slapar, ravno tako pa si je predstavitev ogledal tudi župan Občine Mengeš Franc Jerič.

Na voljo je bilo promocijsko gradivo Kamnika in okolice, vsak dan pa so obiskovalci lahko okušali Okuse Kamnika, ki so jih pripravili v Pubu Pod Skalo, Gostilni Repnik, Meso Kamnik in Hiši slaščic Tarangela.

Člani Mreže rokodelcev Srca Slovenije so obiskovalce navduševali s prikazi in delavnicami, rokodelske izdelke iz Srca Slovenije pa so obiskovalci lahko tudi kupili.

Besedilo in fotografije: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice