Mali grad

S tržnico Okusi Kamnika – Podeželje in Eko vstopili v jesen

24.09.2016

 

S tržnico Okusi Kamnika – Podeželje in Eko vstopili v jesenSeptember je res pravi jesenski mesec, saj nastopi tudi koledarska  jesen. Ljudska pesem pravi: »Hladna jesen že prihaja, po dolincah slanca pada …«. V tem mesecu kmetje z njiv pospravijo vse poljščine in opravijo jesenska dela, narava jim dokončno povrne njihov trud, zemlja se umirja in pripravlja k počitku. Na današnjo sončno dopoldne je tržnica Okusi Kamnika – Podeželje in Eko na Glavni trg privabila tako lokalne kmete in pridelovalce hrane kot tudi lepo število zdrave prehrane željnih obiskovalcev, ki so si svoje košarice lahko napolnili z zdravimi kamniškimi dobrotami.

Na bogato obloženih stojnicah so se predstavili: Ekološka kmetija Terbušak, Kmetija Pr´Gabršk, Kmetija Pr´Anžič, Kmetija Špeh, trgovina Zlata ptička, Hiša slaščic Tarangela, Domače mesnine Soud, Zelenjavni vrt Tina, Moja narava, Ivankini krofi in rokodelstvo Gabrovec.

Tokrat smo na tržnici gostili učenke in učence Osnovne šole 27. julij, ki so obiskovalcem ponujali domačo predelano hrano. Ves čas trajanja sobotne tržnice je predsednik Sadjarsko-vrtnarskega društva Tunjice Valentin Zabavnik predstavljal stare sorte jabolk in hrušk. Da pa so bili naši želodčki polni, so poskrbeli Pr'Zotlar ulični prehrani, saj so nas, na s soncem obsijanem Glavnem trgu, razvajali z odličnimi palačinkami, pečenimi sardelicami in krompirčkom.

Zopet vabljeni na tržnico Okusi Kamnika – Podeželje in Eko, ki bo v soboto, 29. oktobra 2016, na Glavnem trgu.

Besedilo in fotografije: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik


<< Nazaj | Novice