Mali grad

S tradicionalnim 9. Maistrovim pohodom sklenili prireditve v sklopu praznika Občine Kamnik

12.04.2014

 

S tradicionalnim 9. Maistrovim pohodom smo danes sklenili niz prireditev ob prazniku Občine Kamnik. Že pred osmo uro so se na Trgu talcev zbrali številni mladi in starejši pohodniki, veliko jih je prišlo iz sosednje občine Komenda, pohoda pa se je udeležilo 41 učenk in učencev Osnovne šole Izlake in Osnovne šole Zagorje, in se sprehodili po točkah, ki so v občini Kamnik povezane z Rudolfom Maistrom.

Start in cilj je bil pri spomeniku generala Rudolfa Maistra, pohod pa je potekal mimo Maistrove rojstne hiše na Šutni, Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik, na 660 m visoko Veliko špico nad Kamnikom in nazaj v Kamnik. Pohod so, tako kot vsako leto, budno spremljali izkušeni planinski vodniki Planinskega društva Kamnik in člani Društva general Maister Kamnik.

V imenu organizatorja pohoda je zbrane pozdravil podpredsednik Društva general Maister Kamnik Rudolf Pfajfar, nato pa besedo predal županu Marjanu Šarcu, ki se je pohodnikom zahvalil za njihov doprinos k prazniku občine Kamnik, saj se že deveto leto, ne glede na vreme, spomnijo na vrednote generala Maistra, v sebi nosijo njegov pogum in duh ter jim zaželel prijeten in varen sončen sobotni korak.

Župan se je nato skupaj z udeleženci pohoda odpravil do Maistrove rojstne hiše na Šutni, kjer so z minuto molka s spoštovanjem počastili spomin na velikega kamniškega rojaka.


<< Nazaj | Novice