Mali grad

S tradicionalnim 10. Maistrovim pohodom bomo v soboto, 11. aprila 2015, sklenili niz prireditev ob prazniku Občine Kamnik

09.04.2015

 

Dediščina generala Rudolfa Maistra-Vojanova je izjemna, vedno bolj se zavedamo dragocenega darila ljudi, kakršen je bil on, saj so prav oni tisti, ki so nam omogočili, da smo danes Slovenci svobodni in še vedno govorimo svoj jezik. Združuje vrednote, ki so temelj vsakega naroda in na katere smo tudi Kamničanke in Kamničani še posebej ponosni. Tako smo tudi letošnje leto, od začetka marca do sredine aprila, s pestrim programom prireditev počastili dan Občine Kamnik. V petek, 27. marca 2015, smo se z osrednjo slovesnostjo in s podelitvijo priznanj Občine Kamnik poklonili rojaku, častnemu občanu, pesniku, borcu za severno mejo Rudolfu Maistru-Vojanovu. Spomin in opomin na njegovo izjemno dediščino pa bomo sklenili s tradicionalnim 10. Maistrovim pohodom, ki se bo odvijal v soboto, 11. aprila 2015, ob 8. uri pri spomeniku Rudolfa Maistra na Trgu talcev.

Vabljeni, da se pridružite članom Društva general Maister Kamnik, ki ob občinskem prazniku organizirajo tradicionalni pohod po točkah, ki so v občini Kamnik povezane z Rudolfom Maistrom. Start in cilj sta pri spomeniku generala Rudolfa Maistra na Trgu talcev, pohod pa poteka mimo Maistrove rojstne hiše, Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik, na Špico in nazaj v Kamnik. Pohod vodijo izkušeni planinski vodniki PD Kamnik in člani DGM Kamnik.

Pohodnice in pohodnike bo ob 8. uri pri spomeniku Rudolfa Maistra-Vojanova na Trgu talcev v imenu Občine Kamnik nagovoril podžupan Matej Slapar, ki se bo nato skupaj z udeleženci pohoda odpravil do Maistrove rojstne hiše na Šutni, kjer bodo z minuto molka s spoštovanjem počastili spomin na velikega kamniškega rojaka.

Naj besede, zapisne v Listini Mestne občine Kamnik iz leta 1934, odzvanjajo v ponosnih srcih Kamničank in Kamničanov na veke vekomaj: »Generalu Maistru, častnemu meščanu kamniškemu, osvoboditelju mariborskemu, junaku jugoslovanskemu, pesniku slovenskemu, ob šestdeseti vigredi lovor venec vije rojstno biser mesto Kamnik.«


<< Nazaj | Novice