Mali grad

S tiskovne konference; 10 oddelčni koncesijski Vrtec Zarja predvidoma oktobra odpira svoja vrata

06.07.2010

 

Občina Kamnik nadaljuje s prizadevanji, da do konca jeseni 2010 zagotovi vsaj 17 novih oddelkov vrtca. Na današnji novinarski konferenci so predstavniki investitorja, Razvojnega zavoda GPI, skupaj z županom Tonetom Smolnikarjem in podžupanom Branetom Golubovičem podali informacije okoli novega koncesijskega vrtca Zarja, ki bo jeseni sprejel do 160 otrok.

Koncesijski Vrtec Zarja na Perovem bo sprejel do 160 otrok
V juniju je investitor koncesijskega vrtca pridobil gradbeno dovoljenje in dela pri gradnji 10 oddelčnega vrtca, ki bo sprejel okoli 160 otrok, so se takoj pričela. Na današnji novinarski konferenci je direktor Razvojnega zavoda GPI Janez Končan podrobneje predstavil celoten projekt ter podal informacije o razpisu za vpis otrok v vrtec, ki se pričenja v ponedeljek, 12. julija.

Objekt novega vrtca na zemljišču skoraj 4.500 m2 bo dvoetažen, klasično grajen z monolitnimi betonskimi stenami. Vrtec bo imel 10 igralnic, 5 v pritličju in 5 v nadstropju. V osrednjem prostoru v pritličju bo lastna kuhinja za potrebe vrtca. Na približno 650 m2 bodo urejene zunanje zelene površine, tik ob Kamniški Bistrici pa bo investitor v letošnjem letu uredil tudi kolesarsko in pešpot.

V ponedeljek, 12. julija odpira vrata informacijska pisarna vrtca, ki bo imela začasne prostore  na Perovem 26. Na ta dan bo zaživela tudi spletna stran, kjer bo možno pridobiti vse informacije okoli objavljenega razpis za vpis v vrtec. Vpis otrok bo možen preko spletne strani, pošte ali osebno v informativni pisarni, kar vodstvo novega vrtca, zaradi seznanitve staršev z ostalimi informacijami, priporoča. Razpis za vpis otrok v vrtec je zaradi Zakona o varstvu osebnih podatkov potreben, saj javni vrtec prejete vloge ne more odstopiti koncesijskemu vrtcu.

Informativna pisarna vrtca bo odprta vsak dan v dopoldanskem času od 9. do 12. ure, popoldan pa od 13. do 16. ure (ponedeljek, torek) in od 13. do 17. ure (sreda, četrtek).

Investitor načrtuje, da bo novi vrtec do 15. septembra pripravljen za tehnični prevzem, prve varovance pa bo sprejel v drugi polovici oktobra. Cena programa vrtca bo enaka ceni v javnem vrtcu.

Na novinarski konferenci sta župan in podžupan zbrane seznanila tudi z ostalimi aktivnostmi, ki jih občina pelje na področju otroškega varstva. Odprtje 5 oddelčnega  javnega vrtca Kamenček, ki bo sprejel do 80 otrok, se načrtuje konec oktobra. Nizkoenergetski vrtec bo prizidek OŠ 27. julij. Trenutno potekajo vsa pripravljalna dela ter rekonstrukcija kuhinje, ki bo oskrbovala tako šolo kot vrtec. Na upravno enoto je vložena projektna dokumentacija, za kar na občini v naslednjih dneh pričakujejo gradbeno dovoljenje.

Po besedah podžupana Braneta Goluboviča, bomo imeli z dvema vrtcema, če ne bo kakšnih nepredvidenih težav, konec oktobra okoli 120 kamniških otrok izven vrtca, ki bodo na dan 1.10.2010 izpolnjevali pogoje za vpis.

"V teku so tudi pogovori o odprtju dodatni oddelkov po 10. a členu Zakona o vrtcih. V tem primeru bi se število zavrnjenih otrok konec oktobra znižalo pod številko 100. V tej številki pa so zajeti tudi otroci, ki obiskujejo varuhe predšolskih otrok in otroci, katerih starši lahko zavrnejo podpis pogodbe za sprejem v vrtec. Bolj realna številka zavrnjenih otrok bo znana do konca septembra, ko bomo križali vse podatke" doda Golubovič. Podžupan je še povedal, da so do 5.7.2010 prispele 202 vlogi za mesečno subvencioniranje predšolskih otrok.


<< Nazaj | Novice