Mali grad

S svojimi dogodki sodelujte v Tednu ljubiteljske kulture 2018

28.03.2018

 

S svojimi dogodki sodelujte v Tednu ljubiteljske kulture 2018Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, v okviru katerega deluje tudi Območna izpostava Kamnik, in Zveza kulturnih društev Slovenije vabita vse kulturne ustvarjalce, da se s svojimi dogodki od 11. do 20. maja 2018 pridružite vseslovenski akciji Teden ljubiteljske kulture.

Slovenija se s Tednom ljubiteljske kulture pridružuje evropskim državam, ki se vsako leto poklonijo ljubiteljskim kulturnim ustvarjalcem ter opozorijo na pomen, kakovost in množičnost ljubiteljske kulture v sodobni družbi. Vseslovenski Teden ljubiteljske kulture zaznamujejo kulturni dogodki, ki se po vsej Sloveniji in v zamejstvu v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Slovenije in prek območnih izpostav Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti pripravljajo skupaj s številnimi kulturnimi društvi in njihovimi zvezami, kulturnimi zavodi, lokalnimi skupnostmi, šolami, vrtci, knjižnicami, muzeji … Vseslovenski Teden ljubiteljske kulture se odvija premierno z odprtjem v enem od slovenskih središč, nadaljuje z večjimi regijskimi dogodki, ki se povezujejo z več kot 1.000 lokalnimi dogodki po vsej Sloveniji.

Namen projekta je priznanje več kot 107.000 kulturnim ustvarjalcem, ki svojo energijo in čas ljubiteljsko (torej brez plačila za svoje delo) namenjajo kulturi. Projekt prek pestrega kulturnega dogajanja povezuje vse prebivalce Slovenije in zamejstva in izpostavlja kulturni ter družbeni pomen ljubiteljske kulture v naši državi. S Tednom ljubiteljske kulture osveščamo in pod enotno podobo predstavljamo vse, ki svoj talent, čas in energijo namenjajo ljubiteljski kulturi ter tako bogatijo sebe in družbo.

KAJ?

Teden ljubiteljske kulture je namenjen podpori vseh ljubiteljskih ustvarjalcev ter promociji ljubiteljske kulture.

KAKO?

Sodelujejo lahko kulturna društva in njihove zveze, lokalne skupnosti, etnične skupine, ki živijo v Sloveniji, slovenski ustvarjalci v drugih državah, posamezniki ter izobraževalne in kulturne ustanove z dogodki iz vseh dejavnosti.

Sodelujete lahko  s programom, ki vam najbolj ustreza – s predstavo, koncertom, z razstavami, predavanji, kulturnim programom, pogovori z zanimivimi kulturniki, javno vajo ali dnem odprtih vrat.

Del projekta postanete s prijavo dogodka na spletni strani Tedna ljubiteljske kulture: http://tlk.jskd.si/.

Teden ljubiteljske kulture je predstavitev ustvarjalnosti v sodobni družbi.

Vir: Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti


<< Nazaj | Novice